Normal

Dette skjedde natt til 12. april 2017

**Boko Haram bruker barn i selvmordsaksjoner
**Spicer beklager Hitler-uttalelse
**Stor korrupsjonsetterforskning i Brasil

Dette skjedde i natt 12. april 2017

Boko Haram bruker barn i selvmordsaksjoner

Ekstremistgruppen Boko Haram har hittil i år brukt 27 barn, de fleste av dem jenter, til å utføre selvmordsangrep mot markeder, moskeer og flyktningleirer. Antallet barn som brukes som selvmordsbombere nord i Nigeria og i området rundt Tsjadsjøen, er tredoblet i første kvartal av 2017, melder FNs barnefond UNICEF. Noen ganger er barna dopet ned før de blir sendt på oppdrag.

Barn brukes som selvmordsbombere - NRK Nyheter

Spicer beklager Hitler-uttalelse

Donald Trumps talsmann Sean Spicer sto fram på CNN og beklaget etter å ha påstått at HItler ikke brukte kjemiske våpen under annen verdenskrig. Uttalelsen kom da Spicer snakket om forrige ukes kjemiske angrep i Syria på en pressekonferanse, og forsøkte å sammenligne Syrias president Bashar al-Assad og Hitler. Ikke engang Hitler sank så dypt at han brukte kjemiske våpen, sa Spicer. Det hvite hus sendte senere ut en skriftlig uttalelse, der Spicer skriver at han ikke forsøkte å redusere grusomhetene i konsentrasjonsleirene og holocaust.

Spicer legger seg langflat etter Hitler-uttalelse

Stor korrupsjonsetterforskning i Brasil

Høyesterett i Brasil har åpnet etterforskning av 108 nye personer, inkludert en tredel av regjeringsmedlemmene, i forbindelse med korrupsjonsskandalen i landet. Høyesterettsdommer Edson Fachins beslutning ble gjort kjent tirsdag, og er en følge av mer enn74 granskinger i kjølvannet av tilståelser og vitneavhør fra minst 77 tidligre og nåværende ledere i Latin-Amerikas største entreprenørselskap Odebrecht. I tillegg til de 108 personene som Fachin har godkjent etterforskning av, blir 201 andre mistenkte vurdert i andre domstoler.

Livsfarlig kamp mot korrupsjon i Brasil

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no