Dette skjedde natt til 12. april

• Vellykket Falcon Heavy-oppskyting
• 24 politioppdrag etter russebråk
• Svensk Assange-støttespiller pågrepet

Dette skjedde i natt, 12. april 2019
Foto: Thom Baur/Justin Tallis / Reuters/AFP

Alle raketter landet som planlagt da SpaceX gjennomførte en oppskyting av sin Falcon Heavy-rakett fra Florida i natt, melder AFP.

Vår tids kraftigste romrakett, Falcon Heavy, ble skutt opp i rommet for andre gang like etter klokken 00.30 i natt. Den første gangen var SpaceX- og Tesla-gründer Elon Musks Tesla med i lasten.

Kort tid etter utskytingen i natt returnerte alle tre rakettene som planlagt til jorda, og jubelen ble sluppet løs på NASAs Kennedy Space Center i Florida.

Romraketten ble sendt opp med en stor satellitt om bord. Satellitten skal levere TV, internett og mobilnett til Midtøsten, Afrika og Europa.

SUKSESSFULL: Falcon Heavy ble skutt opp i rommet igjen i natt.

24 politioppdrag etter russebråk

I natt var det tydelig at årets russ er i gang med feiringen. Politiet i sørvest hadde minst 24 oppdrag knyttet til russebråk og høy musikk.

Høylytt festing er den vanligste klagen politiet får inn om festglade avgangselever. Men også russ som sloss og en russebuss som kjørte av veien, bidro til en hektisk natt i Sørvest politidistrikt.

Sørvest politidistrikt opplyser til NRK at de har hatt 140 oppdrag som involverer så langt i år. I fjor var det totalt 200 slike oppdrag.

Laster Twitter-innhold

Svensk Assange-støttespiller pågrepet

En støttespiller av WikiLeaks-skaperen Julian Assange er pågrepet i Ecuador, opplyser landets innenriksminister.

Den arresterte mannen skal være en svensk programvareutvikler, sier en høytstående ecuadoriansk tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Samarbeidspartneren hadde planer om å flykte til Japan, sier ministeren Maria Paula Romo, som ikke navngir vedkommende. Hun omtaler personen som en som står Assange nær.

Torsdag ble Assange pågrepet av britisk politi etter sju år i politisk asyl i Ecuadors ambassade i London.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no