Dette skjedde natt til 11. juni

• G7-landene skal skaffe 1 milliard doser
• 210 nye smittede i Norge
• Kvinne omkom i brann i Molde

Statsminister Boris Johnson under et møte med Joe Biden i forkant av G7-møtet i Cornwall

– Under G7-toppmøtet håper jeg at de andre lederne vil love å gjøre liknende donasjoner, slik at vi sammen kan vaksinere verden, og ved slutten av neste år komme sterkt tilbake fra koronaviruset, sier Boris Johnson.

Foto: Toby Melville / Reuters

G7-landene skal skaffe 1 milliard doser
G7-landene er enige om å utvide den globale kapasiteten for vaksineproduksjon og skaffe minst 1 milliard doser koronavaksiner til hele verden.

G7-lederne skal enes om dette målet på G7-møtet i Sørvest-England i helgen. Det kunngjorde det britiske vertskapet for G7-møtet sent torsdag kveld.

Storbritannia kunngjorde samtidig at landet skal donere minst 100 millioner doser med koronavaksine innen utgangen av året.

Joe Biden

PÅ EUROPATUR: President Joe Biden landet i England onsdag, med et løfte i kofferten om å gi bort 500 millioner vaksinedoser til land som trenger dem.

Foto: Phil Noble / AP

210 nye koronasmittede i Norge
Det siste døgnet er det registrert 210 koronasmittede i Norge. Det er 79 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 208 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 306, så trenden er synkende.

Kvinne omkom i brann i Molde
En kvinne i 70-årene er bekreftet omkommet etter en husbrann i Molde natt til fredag. Pårørende er varslet. En mann i 70-årene er fraktet til sykehus.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, melder politiet i Møre og Romsdal.

Russebråk flere steder i landet
Ved Skaret i Hole kommune i Viken samlet mellom ti og tolv russebusser seg i natt. Politiet i Sør-Øst melder om slagsmål, skadeverk, forsøpling og støy. Flere av russebussene er, ifølge politiet, hjemmehørende i Oslo og Bærum, der det for tiden er innført «rulleforbud»

Øst politidistrikt opplyser at de er blitt nedringt av personer som er plaget av støy fra russ, særlig i Follo-regionen. Også sør i landet har politiet bedt russen dempe seg.

I Kristiansand kom det melding om at russen spilte høy musikk ved Sørlandsparken. Flere steder i Grimstad var det også høy musikk fra russ.

.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no