Dette skjedde natt til 11. juni

•Nord-Korea: Vil diskutere fred og atomnedrustning.
•Trump angriper Trudeau igjen.
•FN ber om Syria-etterforskning.

Kim Jong Un, Donald Trump og Syria

Dette skjedde natt til 11. juni.

Foto: HANDOUT / LEAH MILLIS / OMAR HAJ KADOUR / Reuters / AFP

Nord-Korea: Vil diskutere fred og atomnedrustning.

Tidlig mandag morgen lokal tid, røpte det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at Nord-Korea under toppmøtet vil diskutere permanente fredsmekanismer og atomnedrustning på den koreanske halvøy, og andre temaer av felles interesse med USA.

I meldingen fra KCNA, heter det videre at toppmøtet også i Nord-Korea «blir holdt med stor oppmerksomhet og forventninger fra hele verden».

Det hvite hus opplyser at tjenestemenn fra Trumps administrasjon skal møte sine motparter fra Nord-Korea mandag. Møtet vil bli ledet av Sung Kim, som er Nord-Korea-ekspert og amerikansk ambassadør til Filippinene.

Kim Jong Un

PÅ PLASS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un ankom Singapore søndag, her ønsket velkommen av utenriksminister Vivian Balakrishnan.

Foto: HANDOUT / Reuters

Trump angriper Trudeau igjen.

Natt til søndag kalte USAs president Canadas statsminister «svak og uærlig». Natt til mandag skriver Trump at Justin Trudeau «spiller såret når han blir avslørt».

Donald Trump fortsatte dermed de verbale angrepene, eller skal man si Twitter-angrepene mot statsministeren i nabolandet Canada, vel ankommet Singapore.

– Rettferdig handel bør kalles urettferdig når den ikke er gjensidig. I en uttalelse fra Canada står det at de tjener nesten 100 milliarder dollar på handelen med USA (jeg gjetter at de skrøt og ble tatt for det!), skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

– Så spiller Justin såret når han blir avslørt, fortsetter han.

Trump og Trudeau

NYE ANGREP: I nye twitter-meldinger skriver Donald Trump at Justin Trudeau spiller såret når han blir avslørt.

Foto: Leah Millis / Reuters

FNs generalsekretær ber om etterforskning av angrep i Syria.

FNs generalsekretær António Guterres ber om etterforskning av luftangrepene forrige uke, som antas å være regissert av Russland.

Angrepet 7. og 8. juni rammet et boligområde i Zardana i provinsen Idlib. 44 sivile ble drept, blant dem seks barn, ifølge eksilgruppa SOHR.

I en uttalelse sier Guterres at han er dypt bekymret og ber om «full etterforskning av angrepene, spesielt anklagene at det også var et andre angrep rettet mot utrykningspersonell».

Zardana

ZARDANA: Størsteparten av Idlib-provinsen er utenfor president Bashar al-Assads kontroll, og styres av opprørsgruppen Hayat Tahir al-Sham.

Foto: Omar Haj Kadour / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no