Dette skjedde natt til 11. januar

**Leder for Unge Høyre trekker seg.
**Dødstallet stiger etter jordskred i California.
** Norske Tesla-kunder med nytt søksmål.

Dette skjedde natt til 11. januar 2018

Dette skjedde natt til 11. januar.

Foto: Vidar Ruud / Handout / Johannes Eisele / NTB Scanpix / Reuters / AFP

Leder for Unge Høyre trekker seg.

Kristian Tonning Riise meldte sent onsdag kveld på Facebook at han trekker seg som leder av Unge Høyre. Han begrunner avgjørelsen med at han ikke har vært bevisst nok på rollen i sosiale settinger.

– Når jeg ser tilbake på ungdomstiden min er det mye jeg er stolt av, men det er også flere ting jeg skulle ønske at var ugjort. Ting man ikke burde ment eller sagt og relasjoner man ikke burde inngått. Det er det ikke mulig å gå tilbake på, skriver han på Facebook.

Tonning Riise var inne i sitt siste halvår som ungdomsleder og hadde sagt fra til sentralstyret at han ikke ville ta gjenvalg. Likevel valgte han onsdag å trekke seg. Han begrunner avgjørelsen med at han ikke har vært bevisst nok på rollen i sosiale settinger.

Kristian Tonning Riise

GÅR AV: Kristian Tonning Riise trakk seg onsdag kveld som leder av Unge Høyre

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Metoo-kampanjen har gitt grunnlag for refleksjon, og jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd, skriver han.

Dødstallet stiger etter jordskred i California.

17 mennesker er bekreftet omkommet og 17 er savnet etter at det sørlige California i USA ble rammet av voldsomme jordskred tirsdag.

– Det her helt tilfeldig at vi har 17 omkomne og 17 savnede, sier Santa Barbaras sheriff Bill Brown for å understreke at det ikke er gjort en feil i tellingen.

I Montecito nordvest i Los Angeles omkom flere mennesker da jordmasser skylte ned fra en åsside. I tillegg er minst 25 personer skadd. Lokale myndigheter sier over 100 hus er ødelagte, flere av dem er helt knust.

Kvinne i Montecito

REDDET UT: En kvinne blir reddet ut av et hus som har kollapset i jordskredet i Montecito, California.

Foto: Handout / Reuters

Norske Tesla-kunder med nytt søksmål.

79 norske Tesla-eiere går til saksmål mot Tesla med krav om prisavslag for mangelfull markedsføring.

Tesla Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, noe som etter hvert ble nedjustert til 469 hestekrefter av produsenten selv, ettersom batteriet ikke kunne levere nok strøm til at motorene yter maksimalt på veien. Bilene det er snakk om ble levert ut til kundene i 2015, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier advokat, Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik.

Tesla
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no