Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 11. februar

• Grammy til delvis norskprodusert album
• Warren: Trump sitter kanskje i fengsel ved neste valg
• Etterlyst norsk kvinne pågrepet i Spania

11 februar dette skjeddei natt

Dette skjedde natt til 11. februar 2019.

Foto: Reuters/AFP

Grammy til delvis norskprodusert album

Jay Z og Beyoncés album «Everything Is Love», der Fredrik William Ball fra Fredrikstad var medprodusent, har vunnet musikkbransjens mest prestisjetunge pris.

Albumet, som ekteparet har gitt ut sammen under navnet The Carters, var nominert i kategorien Best Urban Contemporary Album (beste popalbum).

Fredrik William Ball, også kjent som Fred Ball eller Pleasure, er den eneste nordmannen av totalt fire nominerte som vant pris under musikkbransjens gjeveste prisutdeling natt til mandag norsk tid.

På den røde løperen var det flere artisten som hadde satset på antrekk med politisk innhold.

Jpy Villa med Build the Wall-kjole på Grammy-utdelingen
Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters
Kjoler med et politisk statement preget årets Grammy-utdeling i Los Angeles.

Warren: Trump sitter kanskje i fengsel ved neste valg

Demokraten Elizabeth Warren, som stiller som motkandidat mot Donald Trump i presidentvalget 2020, antyder at Trump kan være i fengsel før neste valg.

– Når vi når fram til 2020, er Trump kanskje ikke engang president. Faktisk er han kanskje ikke engang en fri mann, sa hun søndag under et velgermøte i delstaten Iowa, ifølge CNN.

Uttalelsen markerer et kursskifte for senatoren som har avstått fra å angripe presidenten siden hun kunngjorde sitt presidentkandidatur. Men søndag inntok hun en langt krassere tone.

Senator Elizabeth Warren taler til en forsamling i Iowa
Foto: Scott Olson / AFP

Etterlyst norsk kvinne pågrepet i Spania

En kvinne i 30-årene som har vært etterlyst av norsk politi for flere bortføringsforsøk, er pågrepet ved Alicante, ifølge VG.

Kvinnen er siktet for å ha bortført sitt eget barn etter å ha tapt en barnefordelingssak på Østlandet for noen år siden. Hun er også siktet for trusler mot sin tidligere partner. Spansk politi sier at hun er siktet for forhold som samlet kan gi henne over 10 års fengsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no