NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 11. februar

- Influensa rammer like hardt som i 2009
- Listhaug truer det borgerlige samarbeidet
- USA vil tilbake til Keflavik

Dette skjedde i natt
Foto: Berit Roald / Cornelius Poppe / Bob Strong / NTB Scanpix / Reuters

Årets influensa rammer hardt

Mer enn hver fjerde seng på akuttavdelingene ved Haukeland universitetssjukehus brukes nå av influensapasienter. Sykehuset har ikke hatt en lignende situasjon siden svineinfluensaen i 2009. Folkehelseinstituttets kart over influensautviklingen i Norge, viser at det er høyest andel pasienter med influensasymptomer i Oslo og Vestfold, tett fulgt av Hordaland, Rogaland og Finnmark, skriver VG.

Sylvi Listhaug truer det borgerlige samarbeidet

Sentrumspartiene mener at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug truer det borgerlige samarbeidet, skriver Klassekampen. åde Venstre og KrF sier at Listhaugs oppførsel truer samarbeidet mellom de fire partiene. Nestleder i Venstre Terje Breivik sier Listhaug bruker en retorikk, og kommer med forslag som for Venstre strekker tilliten de har vært med på å gi henne. KrF-leder Knut Arild Hareide støtter Venstre-nestlederens konklusjoner. Han mener også at Listhaug setter statsministeren i en vanskelig situasjon.

USA vil returnere til Keflavik-basen på Island

Den amerikanske marinen går med planer om å komme tilbake til Keflavik-basen utenfor Reykjavik, ti år etter at landets siste soldater forlot Island. Det amerikanske forsvarsdepartementet har planer om å ruste pp en flyhangar på basen, som skal huse flyet P-8 Poseidon, skriver nettavisen Stars and Stripes. Målet er å jakte på russiske ubåter. I dag sender USA Orion-fly fra flybasen på Sicilia for å holde utkikk etter russiske ubåter i Nord-Atlanteren, i følge en tjenestemann i marinen. Poseidon skal fylle den samme rollen fra Keflavik.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no