Dette skjedde natt til 11. desember

– Stor tro på enighet om klimaavtale.
– Mæland var klar over at ingen kvinner nådde opp i Telenor-toppjobben.
– Hundrevis demonstrerte mot Donald Trump.

Paris og Trump-demonstrasjon
Foto: AFP / Belga / BENOIT DOPPAGNE og REUTERS/Carlo Allegri

– Mot historisk klimaavtale i Paris

Bellona-leder Frederic Hauge mener det kan gå mot en historisk klimaavtale. Sammenlignet med erfaringer fra tidligere klimatoppmøter, mener han at folk vil merke resultatene fra Paris dersom forhandlingene fortsetter i samme tempo og styrke. Sent torsdag kveld ble det gjort store framskritt og det er stor tro på enighet når møtet avsluttes i dag.

– Visste at ingen kvinner nådde opp

Næringsminister Monica Mæland var klar over at kampen om toppjobben i Telenor til slutt sto mellom tre menn, men grep ikke inn, ifølge Dagens Næringsliv. Hun har tidligere uttalt at det er svært alvorlig dersom ingen kvinner var med i sluttprosessen av konsernsjef-ansettelsen.

«Dump Trump»

I USA har hundrevis av aktivister demonstrert utenfor Donald Trumps hotell i New York for å vise avsky mot hans forslag om å nekte muslimer innreise til USA. Aktivistene mener at Trump heller bensin på bålet og hisser til islamhat. – Vi ber om grunnleggende respekt og verdighet som vi alle fortjener i dette landet, sier Linda Sarsour fra Arab American Association of New York.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no