Dette skjedde natt til 10. september

•Nærmest dødt løp i Sverige – utenlandsstemmer kan bli avgjørende.
•CBS-topp går av etter overgrepsanklager.
•Sju skadd i knivangrep i Paris.

Morgenpakke 10. september

Dette skjedde natt til 10. september.

Foto: Anders Wiklund /CHRIS PIZZELLO/Thibault Camus / TT/AP/AP

Dødt løp i Sverige – utenlandsstemmer kan bli avgjørende.

Den svenske valgdagen er over, men det er ikke klart hvem som skal styre Sverige fremover. Det er så jevnt mellom blokkene at den endelige fordelingen kanskje ikke er klar før onsdag.

Når det gjenstår å telle opp to valgdistrikter av i alt 6.004, leder de rødgrønne med ett mandat mot Alliansen – 144–143. Mens Sverigedemokraterna står med 62 mandater.

Ingen av de to blokkene har over 50 prosent av stemmene, og både de rødgrønne og Alliansen har utropt seg til valgvinnere. Hvordan Sverige skal styres er uklart, og det er høyst usikkert hvem som blir sittende med makten til slutt. Trolig må noen av partilederne bryte sine løfter overfor velgerne.

Kristersson og Löfven
Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix

CBS-topp går av etter overgrepsanklager.

Administrerende direktør i det amerikanske mediehuset CBS, Leslie Moonves (68), trekker seg umiddelbart. Det melder mediehuset i en uttalelse natt til mandag norsk tid.

Moonves er en av de mektigste innen underholdnings- og mediebransjen i USA.

Seks kvinner sto søndag fram i en artikkel i The New Yorker og hevdet Moonves har tvunget dem til å utføre oralsex på ham, at han blottet seg for dem og at han utsatte dem for fysisk vold. Tidligere i sommer sto seks andre kvinner fram med lignende beskyldninger.

Moonves selv har nektet for anklagene mot ham i en uttalelse til avisen.

Les Moonves
Foto: Chris Pizzello / AP

Sju skadd i knivangrep i Paris.

Sju personer er skadd etter at en mann gikk til angrep med kniv i Paris sent søndag kveld. Vitner jaget etter gjerningsmannen og forsøkte å stanse angrepet.

Hendelsen fant sted ved kanalbredden ved Bassin de la Villette på Quai de la Loire like etter klokka 23 søndag kveld. Politiet opplyser at mannen skadet til sammen sju personer, hvorav fire fikk alvorlige skader. To av de skadde er britiske turister.

Motivet for angrepet er foreløpig ukjent, men det skal ikke være noe som indikerer at det er snakk om et terrorangrep.

Paris
Foto: Thibault Camus / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no