Dette skjedde natt til 10. desember

Streiken som kunne hindret eksamener er avblåst, landbruksministeren blåser ut mot pelsdyrnæringen og kraftig vind har blåst bort både trær og tak.

Hva skjedde i natt 10. desember

Streik avverget

Parat og Abelia aksepterte i natt et forslag fra Riksmekleren. Dermed blir det ingen streik ved BI, Westerdals Høyskole eller atomreaktoren på Kjeller. Partene forhandlet om ny tariffavtale i forskningsoverenskomsten, og ble enige to timer på overtid.

Listhaug ber om møte

Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ha møter med både Norges Pelsdyralslag og Mattilsynet, etter å ha sett dokumentaren "Pels" på TV i går. Hun mener at filmen viser uakseptable holdninger og manglende respekt for dyr og regelverk.

Les mer her

Se dokumentaren her

Vindfull natt

Flere steder i landet har uvær med mye vind gjort det travelt for politi og brannvesen. Ingen er skadd. I Sarpsborg løsnet takplater på et bygg i Sverres gate, noe som ødela flere biler. Andre steder i Østfold veltet tær over veien. Også i Telemark har kraftige vindkast tatt med seg trær og trampoliner i natt. I Søndre Buskerud er E18 ved Kjellstad nå åpnet igjen etter å ha vært delvis stengt fordi en lysmast lå over veibanen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no