NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 10. desember

Streiken som kunne hindret eksamener er avblåst, landbruksministeren blåser ut mot pelsdyrnæringen og kraftig vind har blåst bort både trær og tak.

Hva skjedde i natt 10. desember

Streik avverget

Parat og Abelia aksepterte i natt et forslag fra Riksmekleren. Dermed blir det ingen streik ved BI, Westerdals Høyskole eller atomreaktoren på Kjeller. Partene forhandlet om ny tariffavtale i forskningsoverenskomsten, og ble enige to timer på overtid.

Listhaug ber om møte

Landbruksminister Sylvi Listhaug vil ha møter med både Norges Pelsdyralslag og Mattilsynet, etter å ha sett dokumentaren "Pels" på TV i går. Hun mener at filmen viser uakseptable holdninger og manglende respekt for dyr og regelverk.

Les mer her

Se dokumentaren her

Vindfull natt

Flere steder i landet har uvær med mye vind gjort det travelt for politi og brannvesen. Ingen er skadd. I Sarpsborg løsnet takplater på et bygg i Sverres gate, noe som ødela flere biler. Andre steder i Østfold veltet tær over veien. Også i Telemark har kraftige vindkast tatt med seg trær og trampoliner i natt. I Søndre Buskerud er E18 ved Kjellstad nå åpnet igjen etter å ha vært delvis stengt fordi en lysmast lå over veibanen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no