Dette skjedde natt til 10. august

•Peter Madsen skal ha blitt overfalt i fengselet.
•Ny våpenhvile mellom Hamas og Israel.
•Trump-tilhengere stemmer over logo til romforsvaret.

Dette skjedde natt til 10. august.

Dette skjedde natt til 10. august.

Ekstra Bladet: Peter Madsen overfalt i fengselet.

Politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland Falsters politi, Kim Kliver, bekrefter til flere danske aviser som Folketidende, B.T. og Ekstra Bladet at en 47-årig innsatt ved Storstrøm fengsel onsdag kveld ble overfalt av en annen innsatt. Mannen som er 18 år, er nå er siktet for voldsbruk.

I papirutgaven av Ekstra Bladet fredag, står det at avisen har opplysninger om at 47-åringen er Peter Madsen, som er dømt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Det er i Storstrøm fengsel 47 år gamle Madsen soner dommen for drapet.

Politiinspektør Kliver vil verken avkrefte eller bekrefte offerets identitet overfor avisen.

Peter Madsen

UBÅTEIER: Ubåteier Peter Madsen er dømt for drap på journalisten Kim Wall.

Foto: Scanpix Denmark / Reuters

Ny våpenhvile mellom Hamas og Israel.

Talspersoner for Hamas i Gaza sier at det sent torsdag er oppnådd enighet med Israel om en stans i voldelighetene, etter at konflikten blusset opp denne uka.

Våpenhvilen ble framforhandlet av Egypt og FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, bulgarske Nickolay Mladenov. Hamas uttaler at våpenhvilen vil holde så lenge Israel respekterer den.

Israel har foreløpig ikke offisielt bekreftet at de er kommet til en enighet, og en talsperson for statsminister Benjamin Netanyahu sa tidligere torsdag at sikkerhetsmyndighetene har gitt det israelske forsvaret ordre om «fortsatt å bruke makt mot terrorister».

Gaza

ANGREP: Røyk stiger etter en eksplosjon etter et israelsk luftangrep mot en bygning i Gaza by torsdag.

Foto: Arafat Kareem / AP

Trump-tilhengere stemmer over logo til romforsvaret.

Torsdag la visepresident Mike Pence frem et forslag om at USA skal opprette et eget forsvar i verdensrommet. Ifølge Pence vil romforsvaret bli opprettet i løpet av 2020, og skal bli en sjette avdeling i USAs forsvar.

Donald Trumps presidentkampanje ber tilhengerne stemme over hvilken logo USAs nye romforsvar skal få i en mail.

Som en måte å feire presidentens store annonsering, vil 2020-kampanjen begynne å selge nye effekter med logoen til det nye amerikanske romforsvaret.

Space Force

LOGO-FORSLAG: I en mail til tilhengere av Trump 2020-kampanjen bes de om å stemme over sin favoritt til å bli den nye logoen til USAs romforsvar.

Foto: Skjermdump / Twitter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no