NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 1. mars

–Hemmelig UD-notat om flyktningkrisen
–Partiene bak asylforliket møtes idag
–Skolemarkedsføring bekymrer

01. mars

Hemmelig UD-notat om flyktningkrisen

Flyktningstrømmen til Norge og Europa stanser ikke, selv om det skulle bli fred i Syria, varsler to toppbyråkrater i et internt UD-notat. I notatet tegnes det et dramatisk bilde av hvordan flyktningkrisen kan utvikle seg i tiden framover, skriver VG. Forfatterne frykter blant annet en splittelse nord-sør og øst-vest i EU, styrking av ytterliggående krefter, og sannsynlighet for nye terroranslag.

Partiene bak asylforliket møtes idag

Partiene bak asylforliket skal møtes i dag, og Bufetatrapporten som beskriver en rekke kritikkverdige forhold i ankomstsenteret Vestleiren i Sørvaranger, blir et av temaene. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Nordlys at han vil kreve svar fra regjeringen på hvordan de har fulgt opp den tre måneder gamle rapporten.

Skolemarkedsføring bekymrer

Utdanningsforbundet er bekymret over markedsføringen av norske videregående skoler. Markedsføringsbudsjettene til skolene varierer fra et par tusen til flere hundre tusen kroner, skriver Klassekampen. I flere fylker kan elevene fritt søke hvilken videregående skole de vil gå på, og skolene får betalt per elev. Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, mener stykkprisfinansiering bærer skolen i gal retning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no