Dette skjedde natt til 1. februar

**Sørloth til Crystal Palace.
**Massegraver avdekket i Myanmar.
**Polen vedtok holocaust-lov.

Dette skjedde i natt, 1. februar

Dette skjedde natt til 1. februar.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/CZAREK SOKOLOWSKI / NTB scanpix/AP/

Alexander Sørloth klar for Crystal Palace.

Alexander Sørloth (22) er klar for Crystal Palace. Det bekrefter London-klubben. FC Midtjylland skriver i en pressemelding at overgangssummen er den største i den danske Superligaens historie. Den eksakte summen er imidlertid foreløpig ikke kjent.

Dermed var det klart at landslagsspissen er Premiere League-spiller, med 4,5-årskontrakt i London-klubben.

– Det er en stor klubb med ambisjon, en god klubb som tar godt vare på sine spillere. Det føles fantastisk, det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, sier Sørloth til Crystal Palace' hjemmeside.

Sørloth får drakt nummer ni. Crystal Palace, som ledes av tidligere Viking-sjef Roy Hodgson, møter Newcastle på Sørloths nye hjemmebane den 4. februar, hvor han kan få sin debut for laget fra Sør-London.

Sørloth

BRENNHET: Landslagsspiss Alexander Sørloth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ap: Fem massegraver avdekket i Myanmar.

Fem hittil ukjente massegraver i Myanmar er bekreftet av nyhetsbyrået Ap, som antyder at det kan finnes flere massegraver i området.

Massegravene nyhetsbyrået har fått bekreftet gjennom en rekke intervjuer med overlevende og mobiltelefonvideoer, ligger i nærheten av landsbyen Gu Dar Pyin, melder byrået.

Gravene omtales som nok et bevis på «det som i stadig større grad fremstår som et folkemord mot rohingyaene i Myanmars vestlige delstat Rakhine». Den muslimske etniske minoriteten har lenge blitt utsatt for forfølgelse og overgrep i det overveiende buddhistiske landet.

Før og etter

FØR OG ETTER: Bildet viser landsbyen Gu Dar Pyin i Myanmar i mai og desember 2017.

Foto: AP

Senatet i Polen vedtok omstridt holocaust-lov.

Det polske senatet vedtok natt til torsdag et omstridt forslag som blant annet gjør det straffbart å omtale konsentrasjonsleiren Auschwitz som polsk.

Forslaget ble vedtatt med 57 mot 23 stemmer, mens 2 senatorer avsto fra å stemme.

Den nye loven innebærer at den som omtaler nazistenes leirer i Polen som polske eller som beskylder Polen for å ha vært delaktige i Nazi-Tysklands forbrytelser, kan straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år.

Målet med den nye holocaust-loven er å forsvare landets rykte i utlandet, men har blant annet utløst en diplomatisk krangel med Israel.

Andrzej Duda

Den polske presidenten Andrzej Duda.

Foto: Czarek Sokolowski / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no