NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 1. desember

- Magnus Carlsen sikret VM-tittelen i sjakk etter omspill
- Colombias nasjonalforsamling ratifiserte fredsavtalen med FARC
- Oljeprisen over 50 dollar fatet etter enighet i OPEC

Morgenpakke 01.12.16
Foto: Jamie Saldarriaga / Mark Kauzlarich / Tore Meek / Reuters / NTB Scanpix

Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk for tredje gang

Magnus Carlsen feiret 26-årsdagen ved å ta sin tredje strake VM-tittel i sjakk. Han knuste Sergej Karjakin i omspillet. Sjakkgeniet fra Lommedalen fullførte VM-hattricket med en klar sammenlagtseier etter fire hurtigsjakkpartier i onsdagens omspill. Etter to remis vant han det tredje partiet. Karjakin måtte vinne det siste med svarte brikker, tok store sjanser og tapte det også. Dermed hadde Carlsen tatt nok en VM-tittel.

Fredsavtale undertegnet i Colombia

Underhuset i Colombias nasjonalforsamling har ratifisert fredsavtalen med FARC-geriljaen. Avtalen kan dermed tre i kraft allerede denne uken. Den er allerede signert av regjeringen og FARC. Den første fredsavtalen ble nedstemt i en folkeavstemning 2. oktober, men det er ikke planlagt noen ny folkeavstemning ettersom dette ikke kreves for at fredsavtalen skal kunne tre i kraft.

Oljeprisen steg etter enighet i OPEC

Oljeprisen holdt seg stabil i handelen på det asiatiske markedet torsdag etter å ha steget nærmere 10 prosent etter OPECs enighet om produksjonskutt. Nordsjøolje ble i morgenhandelen i Asia omsatt for 51,66 dollar fatet. OPEC ble onsdag for første gang på åtte år enige om en konkret avtale om å kutte oljeproduksjonen. Samtidig har Russland godtatt å senke sin produksjon med 300.000 fat per dag. Oljeprisen gjorde et kraftig byks etter avgjørelsen og var oppe i 52 dollar fatet. Det var første gang på en måned at prisen gikk høyere enn 50 dollar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no