NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 1. august

** Kraftig eksplosjon i Kabul
** Skyting i Stockholm og København
** Traff høyspentlinje før styrten i Texas

Dette skjedde i natt 01.08.16

Kraftig eksplosjon i Kabul

Taliban sier de står bak den kraftige eksplosjonen i Afghanistans hovedstad Kabul. En lastebil fylt med eksplosiver sprengte like ved inngangen til et overnattingssted for utenlandske soldater og hjelpearbeidere. Etter eksplosjonen skal fire opprørere ha stormet bygningen og angrepet med granater og skytevåpen.

Det har ikke kommet offisielle tall på drepte og sårede. BBCs reporter i Kabul melder at en politimann er drept og en såret. Taliban hevder flere titalls mennesker er drept, men dette er ikke bekreftet.

Mann skutt i Stockholm

Politiet jakter flere gjerningsmenn etter at en mann ble skutt i Husby i Stockholm. Mannen ble truffet av flere skudd, men var ved bevissthet da politiet kom til stedet, melder nyhetsbyrået TT.

Vitner forteller de hørte flere skudd før de så to maskerte personer løpe fra stedet.

Aftonbladet: En person skadad efter skottlossning i Husby

Skyting i København

To menn ble truffet da maskerte menn skjøt flere skudd mot en kaffebar i sentrum av den danske hovedstaden. Den ene ligger på sykehus, men er utfor livsfare. Den andre fikk kun lettere skader, melder nyhetsbyrået Ritzau. Vitner forteller at skuddene ble avfyrt fra en bil utenfor kaffebaren.

Politiet kjenner ikke bakgrunnen for skytingen, men opplyser at de kjenner til de to menne fra tidligere. Politiet vil ikke gi ytterlige opplysninger om dem eller om de har tilknytning til et gjengmiljø.

Traff høyspentlinje

Varmluftsballongen som styrtet i Texas lørdag, traff en høyspentlinje før ulykken. Etterforskningen har foreløpig ikke avdekket om brannen startet før eller etter sammenstøtet med de strømførende kablene, melder AFP. Etterforskerne håper å finne svaret på telefonene og kameraene som ble funnet på ulykkesstedet. Alle de 16 personene om bord omkom i ulykken, som er den verste av sitt slag i USA.

ABCNews: Hot Air Balloon Hit Power Lines, but Cause of Crash Still Unclear

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no