NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 08.august

** Minst 38 døde i jordskred i Mexico
** Sverige tok sitt første OL-gull
** Narkolab eksploderte i Stockholm

Morgenpakke 8. august

Minst 38 døde i jordskred i Mexico

Den tropiske stormen Earl har utløst flere jordskred i den østlige delen av Mexico. Dødstallet steg i natt til 38, ifølge myndighetene i landet. Delstaten Puebla fikk størstedelen av ødeleggelsene, og 28 av dødsfallene skjedde her. Det kraftige regnet har ført til store ødeleggelser og flere veier er stengt.

Sverige tok sitt første OL-gull

Svenske Sarah Sjöstrom (22) slo sin egen verdensrekord da hun svømte 100 meter butterfly på tiden 55.48. Dermed skaffet hun også Sveriges første gull i årets olympiske leker. Det ble satt flere verdensrekorder av andre svømmere i natt: Kathleen Ledecky (19) fra USA satte ny verdensrekord på 400 meter fri, med tiden 3.56.46, og britiske Adam Peaty (21) slo sin egen verdensrekord på 100 meter brystsvømming, med tiden 57.13. Michael Phelps (31) tok sitt 19. OL-gull da USA vant herrenes stafett i 4x100 meter fri.

Narkolab eksploderte i Stockholm

Flere personer er fraktet til sykehus etter et kraftig smell og røykutvikling i en leilighet sør for Stockholm. – En form for narkotikaproduksjon har foregått i leiligheten, sier pressetalsmann Lars Byström i politiet til nyhetsbyrået TT. Et vitne har fortalt Aftonbladet at en brennende trykkoker ble kastet ut fra leilighetens balkong. Mellom åtte og ti personer har pustet inn røyk i forbindelse med hendelsen, og tre er sendt til sykehus for kontroll.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no