NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

​**Terrormistenkt skutt av politi i London
**Taliban annonserte våroffensiven
**EU og Nato uttrykte bekymring for Makedonia
**Trump sa at Nord-Korea er hans største globale bekymring

Dette skjedde i natt 28. april
Foto: Allauddin Khan/Agelo Carconi/Evan Vucci / AP/Ansa/AP

Taliban annonserte våroffensiven

Taliban annonserte i natt at årets våroffensiv er i gang i Afghanistan. Hvert år på denne tiden varsler opprørerne blodige angrep landet over. Årets offensiv er døpt "Operation Mansour", etter Taliban-lederen USA drepte med en drone i fjor. Utenlandske styrker er hovedmål i år, skriver ekstremistgruppen i en e-post til flere medier.

Laster Twitter-innhold

Ber om slutt på volden i Makedonia

EU og Nato ber innstendig om en umiddelbar slutt på volden i Makedonia. Demonstranter stormet i går kveld landets parlament og angrep folkevalgte og journalister. Minst ti personer er såret. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at alle parter bør respektere demokratiske prosesser og gå i dialog, ikke ty til vold.

Laster Twitter-innhold

LES MER: Statsviter frykter etnisk konflikt

Nord-Korea bekymrer Trump

Donald Trump sier at Nord-Korea er hans største globale bekymring. Til Reuters forteller USAs president at det er fare for det han kaller "en stor, stor konflikt" med Nord-Korea. Etter uker med sabelrasling og økt frykt for at konflikten på Koreahalvøya skal komme helt ut av kontroll, sa Trump i natt at han ønsker diplomatisk enighet, men at det er veldig vanskelig.

BBC: Trump roser Kina for innsatsen i konflikten
CNN: Se Nord-Koreas video med simulert angrep på USA

Terrormistenkt skutt i London

En kvinne i 20-årene ble i natt innlagt på sykehus med politivakthold, etter at hun ble skutt av politiet i en aksjon nord for London i går kveld. Kvinnen er mistenkt for terrorplanlegging. Hun ble skutt da britisk politi aksjonerte mot en bolig. Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil. Fire personer ble pågrepet i saken.
Politiet: Undersøker fortsatt leiligheten
Aftonbladet: 16-åring blant de pågrepne

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no