Dette skjedde i natt

**23-åring døde da stridsvogn gikk igjennom isen i Sverige
**Ber om arrestordre på ekspresidenten i Sør-Korea
**Snøstorm stoppet natt-toget fra Narvik til Stockholm
**Sudans president sier han reiser til Jordan, trass mulig pågripelse

Dette skjedde i natt 27 mars 2017
Foto: REUTERS/Mohamed Nureldin Abdallah/NRK

Stridsvogn gikk igjennom isen

En stridsvognen sank i en elv i 22.30.-tiden i Sverige søndag kveld. En person ble raskt reddet ut, mens en 23-åring ble sittende fast i kjøretøyet under vann i Boden i fire timer. Mannen ble bekreftet død like før klokken 06. Tre militære som deltok i redningsarbeidet får behandling for frost-skader.
Les hele saken her
Aftonbladet: Navigerte feil
Sveriges Radio: Krisegruppe hjelper pårørende

Ber om arrestordre på ekspresident

Sør-Koreas påtalemyndighet skal be arrestordre på den avsatte presidenten Park Geun-hye, melder flere medier i landet. Meldingene i natt kommer bare dager etter at Park ble avhørt om korrupsjonsskandalen som førte til at hun ble stilt for riksrett og kastet.

Laster Twitter-innhold

Natt-tog stoppet av uvær

Passasjerene på et nattog på vei fra Narvik til Luleå måtte i natt bli evakuert med beltevogner. Toget kjørte seg fast i en snøstorm utenfor Kiruna, like ved grensen. Passasjerene satt i det stillestående natt-toget i seks timer før de ble hentet ut, men de hadde strøm vann og senger.
Sveriges Radio: Hør intervju om evakueringen

Bashir til arabisk toppmøte

Sudans president Omar al-Bashir kommer til det arabiske toppmøtet i Jordan. Det tross oppfordringer om å nekte ham innreise, eller pågripe ham. Bashir er etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen, mistenkt for folkemord og krigsforbrytelser i forbindelse med konflikten i Darfur. – Han har aldri flyktet fra domstolen, og han vil fortsette å utføre sine plikter, sa landets utenriksminister til nyhetsbyrået SUNA i natt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no