NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

**Italias statsminister går av
**Også New Zelands statsminister forlater posten
**Flere skred i Nord-Trøndelag

Dette skjedde i natt – 5. desenber 2016
Foto: Gregorio Borgia / Manish Swarup / AP / NTB scanpix

Renzi går av

Matteo Renzi sa i en tale i natt at han går av som statsminister i Italia. Italienske velgere har i folkeavstemningen tydelig avvist hans reformer for å gi regjeringen mer makt, ifølge valgdagsmålingene. Renzi varslet i forkant at han går av hvis det ikke ble flertall.
– Lenge leve Italia
CNN: Populismen vinner

Også New Zelannds statsminister går

New Zealands statsminister John Key går av etter åtte år i lederstolen. Annonseringen kom overraskende på en pressekonfranse i natt. Key sier han forlater politikken av hensyn til familien. Partiet hans, National Front, skal møtes til uken for å velge en ny leder.
BBC: Har ingen jobb å gå til

Uvær i Trøndelag

Minst tre jord- og steinskred har gått i Trøndelag i natt. De stenger blant annet E14 ved Reinåa. Ingen er skadet, men ambulansehelikopter måtte hente ut tre politifolk og to sivile som ble sperret inne mellom to skred.
Meråkerbanen er stengt

Torturanklager mot Fiji

Politiet og militæret i Fiji bruker regelmessig tortur mot egne innbyggere, hevder Amnesty International i en ny rapport. Den beskriver hvordan uniformert personell i ferieparadiset har deltatt i voldtekt og seksualisert vold og drap «nesten uten represalier».
Les rapporten her

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no