Dette skjedde i natt

** Fem skutt i Seattle
** Flere demonstrasjoner mot Trump
** Mann alvorlig skadd etter husbrann

1011

Skyting nær demonstrasjon i Seattle

Fem personer ble skutt i sentrum av Seattle onsdag kveld lokal tid, melder Seattle Times. Skytingen skjedde i nærheten av en demonstrasjon mot valget av påtroppende president Donald Trump.

To av de fem som ble skutt, er påført livstruende skader, opplyser brannvesenet i byen. Ingenting tyder på at det er noen sammenheng mellom skytingen og demonstrasjonen.

Demonstrasjoner mot Trump i flere byer

Tusenvis demonstrerte i gatene i New York for å vise sin avsky mot Donald Trump natt til torsdag norsk tid. Bakgrunnen for demonstrasjonen er presidentvalget i går, der Trump ble valgt som USAs neste president.

Flere av slagordene tyder på at det fortsatt er langt igjen til forsoning etter valgkampen. Demonstrantene ropte blant annet «ikke min president» og «svarte liv teller», skriver VG.

Også andre steder i USA var det demonstrasjoner mot Trump. Philadelphia, Chicago, Boston, Seattle, Portland, San Francisco Washington er noen av byene.

Mann alvorlig skadd etter husbrann i Telemark

En mann er alvorlig skadd etter en husbrann på Kjørbekk i Telemark. Ifølge politiet ble mannen først kjørt til Sykehuset Telemark, men ble deretter fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus for videre behandling.

Politiet meldte om brannen på Twitter like før halv ett i natt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no