Hopp til innhold

Dette skjedde i natt

** Trump satset alt på misnøye i innspurten
** Reuters: 90 prosent sjanse for Clinton-seier
** Færre flyktninger enn ventet fra Mosul

0811

Nattens valginnspurt

Donald Trump spilte igjen på sitt utenforskap og kampen mot det bestående da han avrundet valgkampen. Til sine tilhengere i vippestaten Grand Rapdis i Michigan, gjentok Trump at han er stolt av at han ikke er noen politiker og sa det er på tide å kjempe for USA.

Samtidig samlet Clinton over dobbelt så mange tilhørere som hennes gamle publikumsrekord på 18.500. Rundt 40.000 møtte opp i vippestaten Pennsylvania.

Stor sjanse for Clinton-seier

Hillary Clinton har 90 prosent sjanse til å vinne presidentvalget i USA, ifølge en beregning gjort av Reuters og Ipsos. New York Times og Upshot har beregnet sannsynligheten til 84 prosent.

Det eneste som kan vippe utfallet over i Trumps favør er ifølge Reuters en lite sannsynlig kombinasjon av valgdeltakelse blant hvite, svarte og velgere med latinamerikansk bakgrunn i seks eller sju stater.

Les mer om presidentvalget

Færre flyktninger enn ventet

Kampen for å gjenerobre den irakiske storbyen Mosul fra IS har så langt ikke utløst en så stor flyktningstrøm som ventet. Men det er viktig å huske at de irakiske styrkene ennå ikke er kommet fram til de mest befolkede områdene, opplyser en amerikansk tjenestemann til flere medier.

I verste fall kan så mange som 1 million mennesker flykte fra Mosul, og FN og flere hjelpeorganisasjoner advarer om en humanitær katastrofe. Irakiske styrker og allierte innledet en offensiv mot Mosul 17. oktober. Siden da har drøyt 33.000 mennesker vært på flukt.

Les mer om kampene i Mosul

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no