Hopp til innhold

Dette skjedde i natt

** Opposisjonledere pågrepet i Tyrkia
** Kvinne funnet lenket i container
** Kiosk ranet med pistol i Oslo

Dette skjedde i natt 4. november
Foto: Stringer/Stian Lysberg Solum / AFP/Scanpix

11 kurdiske politikere arrestert

I koordinerte aksjoner i en rekke tyrkiske byer har politiet i natt pågrepet tilsammen elleve fremstående medlemmer av det prokurdiske partiet HDP.

De to nasjonale lederne Selahattin Demirtas og Figen Yuksekdag er blant de pågrepne, de andre er ni parlamentsmedlemmer for HDP.

Nattens pågripelser skal være knyttet til terroretterforskning.

TV-kanalen NTV melder at anklagene går ut på at de har spredd propaganda for den forbudte kurdiske gruppen Kurdistans arbeiderparti PKK.

Det er fortsatt unntakstilstand i Tyrkia etter det mislykkede kuppforsøket i juli. Men mange mener regjeringen benytter situasjonen til å forfølge langt flere enn de som sto bak kuppet.

Savnet kvinne funnet lenket i container

En 30 år gammel amerikansk kvinne, som har vært savnet siden august, er funnet av politiet.

Hun ble funnet lenket fast i en lagercontainer på eiendommen til en tidligere dømt seksualforbryter. Han er nå arrestert i saken, melder NBC NEWS.

Sheriff Chuck Wright i Spartanburg County sier kvinnen forteller at hun har vært lenket inne i containeren i to måneder. Samboeren hennes er fortsatt savnet.

Politiet frykter at de kan stå overfor en seriemorder. Kvinnen har forklart at hun tror det er flere offer, og at det er mulig at flere av dem er begravet i nærheten.

Pistolran i Oslo

En Deli de Luca-butikk på Holbergs plass ble ranet i natt. Politiet ble varslet om ranet av en ansatt kl.02.53, ifølge operasjonsleder Line Skott.

Raneren hadde da løpt fra stedet med en mindre pengesum. Politiet sendte flere enheter til åstedet, blant annet en hundepatrulje.

Politiet har også sikret seg overvåkingsvideo fra åstedet.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no