Dette skjedde i natt

** Portforbud i Charlotte
** Ingen våpenhvile etter Syria-møte
** Hyttebrann i Telemark

23. september: Opprørspoliti på farten i Charlotte, Nord-Carolina / Sergej Lavrov og John Kerry
Foto: Brian Blanco/Getty Images/AFP/AP Photo/Jason DeCrow

Portforbud og tåregass i Charlotte

I den amerikanske byen Charlotte i Nord-Carolina har politiet i natt skutt tåregass mot demonstranter, som blokkerer motorveien.

Det er nå innført portforbud nattestid i byen, etter tre døgn med uro etter at politiet skjøt og drepte en svart mann på tirsdag.

Mange er blitt skadet under demonstrasjoner og opptøyer de siste døgnene. Mannen som onsdag kveld ble skutt er nå død av skadene. Det melder NBC Charlotte. Politiet har avvist at de skjøt vedkommende.

I går innførte myndighetene unntakstilstand og nå innfører altså borgermester Jennifer Roberts portforbud fra midnatt til 6 om morgenen lokal tid.

Den lokale avisen The Charlotte Observer følger saken tett.

USA mener Russland og Syria motabeider våpenhvile

Ukens tredje møte i Støttegruppen for Syria er avsluttet uten at man ble enige om å gjenopprette våpenhvilen som brøt sammen for noen dager siden.

Samtidig med at USA og Russland innledet møtet i gruppen i går kveld kunngjorde den syriske regjeringshæren at den begynner en ny offensiv mot de opprørskontrollerte delene av byen Aleppo.

Ifølge en anonym kilde til nyhetsbyrået AP fikk USAs utenriksminister John Kerry denne informasjonen under møtet og reagerte med raseri.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa etter møtet at det skal være nye samtaler fredag, men Kerry mener at Russland og Syria må opptre annerledes hvis en våpenhvile skal være mulig.

Hyttebrann i Telemark i natt

Brannvesenet har jobbet i mange timer i natt for å få kontroll på en hyttebrann på Øyne camping i Kilegrend i Fyresdal. Det var store problemer med vanntilførsel.

Brannen ble meldt kl 0230 og hytta var overtent da nødetatene kom til stedet.

De som var i hytta hadde alle kommet seg ut, men en av dem kan ha fått noe røyskader. Det sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Vidar Aaltvedt til NRK.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no