Dette skjedde i natt

**Politi skutt i Danmark
**16 måtte overnatte på Besseggen
**Henriksen klar for Hull
**Trump ut mot innvandrere

Dette skjedde i natt 1. september
Foto: Carlo Allegri/Lau Svensson/Cornelius Poppe / Reuters/DR Nyheder/NTB Scanpix

Tre skutt i Danmark

En politibetjent er livstruende såret etter å ha blitt skutt i hodet i København sent onsdag kveld. Gjerningsmannen trakk et skjult våpen da han var i ferd med å bli pågrepet i forbindelse med en hasj-handel i Christiana. En annen politi-ansatt og en sivil utlending ble truffet i beina. Hele fristaden og et stort område rundt er sperret av i jakten på gjerningsmannen.

Norsk vitne:Enormt med politi
Danmarks Radio: –Vet hvem som skjøt
Dansk TV2: Følg utviklingen direkte

Redningshelikopter måtte snu

Redningspersonell håper å kunne hente ned turfølget på Besseggen i Jotunheimen i dag. I alt 16 personer måtte overnatte der etter at de i går kveld ba om hjelp til å komme seg ned, men dårlig vær gjorde det umulig for helikopter å lande. Seks personer i turfølget er bevegelseshemmede med celebral parese.
Politiet: Turen ble for tøff

Trump: Nulltoleranse for kriminelle innvandrere

USAs innvandringssystem er det verste i verden, og Obama og Clinton bryr seg ikke, hevder republikanernes presidentkandidat Donald Trump i en tale om innvandring i Arizona. –Jeg har møtt mange foreldre som har mistet sine barn på grunn av åpne grenser, sa han, og gjenntok sitatet: «Vi skal bygge en mur langs grensen i sør. Og Mexico skal betale for den».

Henriksen klar for Hull

Den norske landslagsspilleren i fotball, Markus Henriksen har signert med Hull City, i den engelske toppserien. Det ble kjent etter at det internasjonale overgangsvinduet stengte i natt.

Henriksen har vært koblet til en rekke klubber.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no