NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

- Trump og Clinton de store vinnerne
- Flere døde i busseksplosjon
- Frykter våpensmugling med droner

Dette skjedde i natt 16. mars 2016
Foto: REUTERS/Joe Skipper/ FABRIZIO BENSCH / REUTERS/AFP PHOTO / A MAJEED

Trump og Clinton vant - Rubio trakk seg

Etter nattens nominasjonsvalg i USA står Donald Trump og Hillary Clinton igjen som de store vinnerne. I skrivende stund er Trump erklært som vinner i tre delstater, mens Clinton har vunnet fire. På republikansk side vant imidlertid John Kasich hjemstaten Ohio. Det kan hindre Trump i å få de 1 237 delegatene som trengs for å garantere at han blir republikanernes presidentkandidat. I så fall blir kandidaten valgt på partiets landsmøte til sommeren. Etter å ha tapt hjemstaten Florida valgte senator Marco Rubio å trekke sitt kandidatur i natt.

Flere døde i busseksplosjon

Minst 15 mennesker mistet livet da en buss eksploderte i Peshawar, nordøst i Pakistan. Eksplosjonen inntraff da bussen hadde stoppet for å plukke opp statlige ansatte for å frakte dem til jobb. Minst 15 personer er døde mens 27 ble skadd, ifølge lokale myndigheter. En politikilde sier det ennå er for tidlig å konkludere med noe, men at det virker som om det var plantet eksplosiver ombord på bussen.

Frykter droner kan gi fanger våpen

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) frykter at kriminelle skal bruke droner til å slippe våpen til innsatte i fengsler. Derfor ber de om flyforbud over åtte norske fengsler, fremgår det av et brev fra direktoratet til Luftfartstilsynet, som Bergens Tidende har fått tilgang til.

I brevet uttrykker KDI bekymring for at det skal droppes våpen fra helikopter eller drone til en eller flere innsatte i fengslene. Det vil øke risikoen for en alvorlig gisselsituasjon, heter det.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no