Dette skjedde i natt

– Fly savnet i Nepal
– Norge får flyktning-kritikk
– Mann skadet i ubåt i Hordaland

24feb16
Foto: AP Photo/LM Otero/Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Kan være sex-smittet av Zika

Amerikanske helsemyndigheter undersøker nå 14 tilfeller der zika-viruset kan ha smittet seskuelt. Blant de smittede er flere gravide, melder Reuters. Amerikanske menn som har vært i land med zika-smitte blir bedt om å bruke kondom, spesielt om dama er gravid. Viruset er fryktet å gi barn alvorlige hjerneskader.

BBC: Gravide blant de smittede

Fly savnet i Nepal

Et passasjerfly med 21 personer om bord er forsvunnet i et fjellområde i det sentrale Nepal. Tara Air-flyet var på vei til Jomsom, som er et populært startsted for fjellturister. Det er to utlendinger og to barn om bord, melder nyhetsbyrået DPA. Politiet og hæren i Nepal leter etter flyet nå.

Norge får kritikk

Flere og flere land er villig til å se bort fra menneskerettighetene. Det skriver Amnesty International i sin siste rapport. Også Norge får kritikk for sin håndtering av flyktninger. Amnesty mener norske asylregler bryter med menneskerettighetene, sier generalsekretær Jon Peder Egenæs.

Anmesty: Les rapporten her

Dødstallet stiger på Fiji

42 personer er nå bekreftet døde etter syklonen som herjet på Fiji i helgen. Letemannskapene antar samtidig at tallet kommer til å stige, fordi de nå er på vei inn i områder som har vært isolert siden stormen. Syklonen Winston er beskrevet som en av de kraftigste stormene som er målt på den sørlige halvkule. Hele øyer er jevnet med jorden.

Falt i ubåt i Hordaland

En 20-åring ble hentet av helikopter og fraktet til sykehus i natt. Han hadde falt og skadet seg i båten, som deltok i en Nato-øvelse på Vestlandet. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

NRK Hordaland: Har skader i ryggen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no