NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Brann på barnevernsinstitusjon i Møre og Romsdal. 17 omkom i storm på Fiji, og Bolivia har hatt folkeavstemning om mulig grunnlovsendring.

22feb2016
Foto: NZ Defence Force / REUTERS

Brann på barnevernsinstitusjon

De fire unge beboerne på barnevernsinstitusjonen på Hjelset i Møre og Romsdal ble fraktet til sykehus etter at det begynte å brenne. Ingen ble alvorlig skadd, men de fire ble behandlet etter å ha inhalert røyk. Politiet har fått opplyst at brannen ble påsatt av en av beboerne på barnevernsinstitusjonen. Brannen ble slukket like før klokken 02, men boligen er ubeboelig, og det er røykskader i 2. etasje.

Laster Twitter-innhold

19 drept i India

Tallet på døde etter opptøyene mellom kaster i India er steget til 19 personer. 200 mennesker er såret. Vanntilførselen til millionbyen New Delhi ble også ødelagt i kampene. Skolene er derfor stengt i dag, og kraftig vannrasjonering er innført.

20 millioner innbyggere er nesten uten vann. Jats-kasten startet opptøyene. De krever å bli kvotert inn i offentlige stillinger og utdanning for å kunne løftes fra fattigdom.

Bolivia stemte over grunnlovsendring

I Bolivia har det blitt avholdt folkeavstemning om hvorvidt man skal endre grunnloven, og gjøre det mulig for president Evo Morales å få en fjerde presidentperiode. Morales, som første gang ble valgt i 2006, ønsker å stille til valg i 2019 og potensielt sitte helt fram til 2025.

De første valgdagsmålingene viste at 51 prosent sa nei til dette forslaget. Visepresidenten i landet har imidlertid sagt at det er så jevnt at det ikke er mulig å si noe endelig om resultatet.

17 omkommet på Fiji etter storm

17 personer er bekreftet døde etter at syklonen Winston har herjet på Fiji i helgen. Det melder hjelpeorganisasjonen Care i Australia. Winston blir beskrevet som en av de kraftigste stormene som er målt på den sørlige halvkule. Flere hus ble totalødelagt, infrastrukturen ble kraftig rammet og mange mennesker måtte innkvarteres på evakueringssentre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no