NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

En bombe gikk av i Kairo, Storbritannia og Frankrike ble enige om nye tiltak mot papirløse og Sverigedemokraterna ble for første gang Sveriges største parti.

Bombe i Kairo

Minst seks personer er såret av at en stor bilbombe er sprengt like ved basen til egyptiske sikkerhetsstyrker i Kairo. Glass fra knuste vinduer er spredt over flere kvartal. En bølge med angrep har skylt over Kairo dennne sommeren. Sikkerhetsstyrkene er et av målene for terrorgruppen IS, men hvem som står bak bomben i natt er ukjent.

BBC: Smellet ble hørt over halve byen

Nytt parti på topp i Sverige

Sverigedemokraterna er for første gang blitt Sveriges største parti, viser en ny måling YouGov har gjort for Metro. Sverigedemokraterna får en oppslutning på 25,2 prosent, foran Socialdemokraterna med 23,4 prosent og Moderaterna med 21. Statsviter Sören Holmberg sier at flyktning- og innvandringsspørsmål er årsaken. Målingen er gjort på nettet, og baserer seg på svarene fra 1.527 personer.

Metro: Se hele målingen her

Skal stoppe papirløse

Storbritannia og Frankrike er blitt enig om nye tiltak for å hindre at papirløse tar seg over Den engelske kanal. Politifolk fra begge land skal samarbeide på et kontrollsenter i Calais. I tillegg skal flere gjerder og kameraer bli satt opp. Rundt 3.000 mennesker lever til enhver tid under kummerlige forhold i Calais-området mens de venter på å komme seg over til Storbritannia.

BBC: Arbeider tett sammen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no