NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Minst 9 personer ble drept og 70 såret i det som betegnes som det kraftigste angrepet på Aleppo i Syria på over to år. I Colombia eksploderte to bomber i landets hovedstad Bogota, og i Hedmark omkom to personer og to ble skadd i en trafikkulykke.

Dette skjedde i natt 3. juli 2015
Foto: AFP PHOTO/DIANA SANCHEZ/EINAR LANGHOLEN-SCHULSTAD / NRK/REUTERS/Abdalrhman Ismail/REUTERS/Stringer

Kraftig angrep på Aleppo

I Syria ble minst 9 personer ble drept og over 70 såret i det som blir betegnet som det kraftigste angrepet på byen Aleppo på over to år. Over 400 granater skal ha falt over byen samtidig som opprørere gikk til angrep flere steder i byen. Det opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Angrepet kom kort tid etter at 13 ulike islamistiske brigader startet en felles militæroperasjon for å frigjøre Aleppo.

Kampene i Aleppo og områdene rundt brøt for alvor ut i 2012. Byen har siden vært delt mellom opprørerne og president Bashar al-Assads regime.

To omkom i trafikkulykke i Hedmark

To personer mistet livet etter en trafikkulykke ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark. To andre personer er fløyet til sykehus. Bilen kjørte på en elg før den kjørte ut av veien og tok fyr, opplyser politiet.

– Tilstanden til de to skadde er alvorlig og uavklart. Den ene og mest alvorlig skadde er fløyet til Ullevål universitetssykehus. Den andre er foreløpig innlagt på sykehus i Hamar, sier operasjonsleder Jan-Egil Gilberg i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at ingen andre biler var involvert i ulykken som skjedde like etter klokken 02.30.

Bombeeksplosjon i Colombia

Minst ti personer ble såret av to ulike eksplosjoner i Colombias hovedstad Bogota. Den første eksplosjonen skjedde i finansdistriktet i byen, mens den andre eksplosjonen fant sted i et industriområde kort tid etter. De sårede personene ble raskt fraktet til sykehus og ingen av dem skal være alvorlig skadd.

Colombias forsvarsminister Luis Carlos Villegas beskriver eksplosjonene som terrorhandlinger. Han utlovet en dusør på 100 millioner pesos, rundt 300.000 kroner, for informasjon som kan føre til pågripelse av de skyldige.

President Juan Manuel Santos vender nå hjem fra et toppmøte i Peru for å vurdere ulike sikkerhetstiltak, melder nyhetsbyrået AFP.

Ingen har tatt på seg skylden for eksplosjonene. Colombia har opplevd et økt antall angrep fra den venstreorienterte FARC-geriljaen, noe som setter de pågående fredssamtalene i fare, melder nyhetsbyrået AP.

Ber om humanitær pause i Jemen

USA ber partene i konflikten i Jemen om å vedta en humanitær pause under ramadan.

– En pause vil gi internasjonale hjelpeorganisasjoner en mulighet til å levere mat, medisin og drivstoff til Jemens innbyggere, skriver USAs utenriksdepartement i en uttalelse.

Torsdag hevet FN alvorlighetsgraden på den humanitære krisen i Jemen til det høyeste nivået. Det skjedde timer etter at over 30 sivile ble drept i et rakettangrep i landets nest største by, Aden. Houthi-militsen tok på seg skylden for angrepet.

Jemen har vært preget av uro siden Houthi-militsen tok kontroll over hovedstaden Sana i fjor høst. Den humanitære krisen er blitt et faktum etter at Saudi-Arabia i mars innledet en massiv luftkrig mot militsen, melder Reuters.

Den muslimske fastemåneden ramadan startet i Jemen for to uker siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no