Dette skjedde i natt

Dokumenter fra WikiLeaks viser at USA har overvåket flere tyske politikere. På Mysen i Østfold omkom en 15 år gammel jente i en trafikkulykke, og SV er over sperregrensa i en ny måling.

Dette skjedde i natt 2. juli 2015
Foto: AP Photo/Markus Schreiber/Berit Roald / NTB scanpix

WikiLeaks: USA overvåker tyske politikere

Den amerikanske etterretningstjenesten NSA har ikke bare spionert på den tyske statsministeren Angela Merkel, men også flere av hennes kollegaer. Det viser dokumenter fra varslernettstedet WikiLeaks. 69 ulike telefonnumre i det tyske statsapparatet skal ha blitt overvåket. Noen av numrene er fortsatt i bruk, noe som kan bety at overvåkingen fortsatt pågår, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Det hvite hus på sin side understreket i natt det nære forholdet til Tyskland og fastholdt fortsatt at forbundskansleren ikke blir overvåket.

15-åring omkom i trafikkulykke

En 15 år gammel jente omkom i en frontkollisjon ved Mysen i Østfold. Føreren av bilen, en 18 år gammel mann, ble fløyet til Ullevål universitetssykehus. Han skal være utenfor livsfare, opplyser politiet.

Det var tre personer i den andre bilen, alle i 40-50 årsalderen. De ble fraktet til sykehuset i Fredrikstad. Tilstanden til de tre er ukjent.

Over 100 evakuert etter brann i Bergen

Kraftig røykutvikling fra en brann i to biler i et garasjeanlegg på Melkleplassen i Bergen første til at 135 beboere ble evakuert fra leilighetene sine ved 01.30-tiden. De fleste har nå kunnet flytte tilbake, men ni leiligheter er fortsatt ubeboelige, opplyser operasjonsleder Lars Geitle ved Hordaland politidistrikt.

Fem personer ble sendt til legevakta, men de er nå dimitert derfra, opplyser Geitle til NRK.

SV over sperregrensa på ny måling

SV går fram 2,8 prosentpoeng til en oppslutning på 4,9 prosent i en ny måling gjort av Norstat for Vårt Land. Fremskrittspartiet går fram 2,5 prosentpoeng til en oppslutning på 14,2 prosent. Målingen er gjort like etter avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria ble vedtatt i Stortinget.

Arbeiderpartiet går mest tilbake i målingen med en nedgang på 4,2 prosentpoeng. Partiet er likevel landets største parti med en oppslutning på 35,8 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no