Dette skjedde i natt

Hellas betalte ikke avdraget som forfalt midnatt. Det er første gang på 14 år at et land misligholder sitt lån til det internasjonale pengefondet. USA og Cuba skal ha blitt enige om å gjenåpne ambassadene i Washington og Havanna, og et nytt tilfelle av Ebola er registrert i Liberia.

Dette skjedde i natt 1. juli 2015
Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/AP Photo/ Abbas Dulleh

Hellas betalte ikke avdrag

Hellas betalte ikke avdraget på over 1,5 milliarder euro som forfalt midnatt. Det bekrefter det internasjonale pengefondet. Samtidig som avdraget forfalt utløp også den økonomiske hjelpepakken. Det betyr at Hellas nå ikke får tilgang til mer penger fra det internasjonale pengefondet. Det er første gang på 14 år at et land misligholder sitt lån til pengefondet.

Gjenåpner ambassader

USA og Cuba skal ha blitt enige om å gjenåpne ambassadene i Washington D.C. og Havanna. Det melder flere nyhetsbyråer som siterer en representant for den amerikanske regjeringen. Det hvite hus bekrefter at Obama skal snakke om USAs forhold til Cuba i en tale klokka 17. Det har vært et svært anstrengt forhold mellom landene etter at Fidel Castro tok makten på Cuba i 1959.

Nytt tilfelle av Ebola i Libera

Sju uker etter at Liberia ble erklært fritt for ebola, er det igjen påvist et nytt tilfelle av den svært dødelige sykdommen i landet. FNs barnefond, UNICEF, melder at en 17-åring har testet positivt på ebola etter sin død.

– Nå kartlegger man 17-åringens bevegelser og forsøker å finne ut hvor smitten kommer fra, slik at man kan hindre at den sprer seg, sier kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng i UNICEF Norge til NTB.

Dødstallet etter flystyrt i Indonesia øker

141 mennesker er nå bekreftet omkommet etter flyulykken i Medan i Indonesia i går. Det indonesiske luftforsvaret oppjusterte antallet personer i flyet fra 113 til 122 og sa at 12 av dem tilhørte besetningen.

Ulykken skjedde da et militært transportfly styrtet i et boligområde like etter at det tok av fra rullebanen. Ifølge lokale medier skal flyveren ha ønsket å snu på grunn av tekniske problemer.

Redningsmannskapene jobber på spreng med å lete etter flere personer i bygningsruinene, melder nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no