Dette skjedde i natt

Frankrikes president Francois Hollande og USAs president Barack Obama diskuterte den økonomiske krisen i Hellas. Presidentene er enige om å jobbe for en økonomisk pakke og reformer for Hellas. I Jemens hovedstad Sana ble minst 28 mennesker drept i en bilbombe og Sverige protesterer mot Israels bording av en båt på vei mot Gazastripen.

Dette skjedde i natt tirsdag 30. juni 2015
Foto: AFP PHOTO/ ALAIN JOCARD/Reuters/AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA

Obama og Hollande jobber for Hellas-løsning

USAs president Barack Obama og Frankrikes president Francois Hollande er enige om å jobbe for en økonomisk pakke til Hellas, men også reformer i landet. Det opplyser Det hvite hus etter at de to presidentene diskuterte krisen i Hellas i en telefonsamtale. Det hvite hus opplyser også at amerikanske og franske finansrådgivere er i tett dialog og følger utviklingen i Hellas tett. Tidligere har Obama også diskutert krisen i Hellas med Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Avdraget til det internasjonale pengefondet forfaller i dag.

Bilbombe i Jemen

Minst 28 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor et sykehus i Jemens hovedstad Sana. Flere nyhetsbyråer melder at angrepet var rettet mot en gruppe mennesker som var samlet for å sørge over drepte i ulike angrep i Sana tidligere denne måneden. Terrorgruppa IS har tatt på seg skylden for angrepet.

Sverige kritiserer Israel

Det svenske utenriksdepartementet protesterer på Israels bording av en svensk båt på vei mot Gazastripen, melder nyhetsbyrået TT. Svenskene hevder båten ble stanset av det israelske forsvaret i internasjonalt farvann. Ifølge internasjonale lover er det kun flaggstaten, i dette tilfelle Sverige, som har myndighet til å stanse et fartøy i internasjonalt farvann. Det var flere aktivister om bord i båten, blant dem to nordmenn, med mål om å bryte den israelske blokaden av Gazastripen. Utenriksdepartementet i Norge har sålangt ikke kritisert Israel etter hendelsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no