Hopp til innhold

Dette skjedde i natt

Ledere i opprørsgruppen Taliban skal være i Oslo i forbindelse med fredssamtaler med afghanske myndigheter, Stortingets kontrollkomite leverte i natt sin mening om Riksrevisjonens knusende beredskapsrapport, og CNN melder at en av de mektigste sjefene i Al-Qaida er drept.

Dette skjedde i natt 16. juni

– Taliban er i Oslo

Flere ledere i Taliban befinner seg nå i Norge på grunn av fredssamtaler med afghanske myndigheter, melder NBC News. Også afghanske myndigheter sier at det pågår samtaler, men ønsker ikke å si hva bakgrunnen er. Det norske utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Taliban: – Vi møter afghanske myndigheter i Norge

– Regjeringen må ta ansvar

Arbeiderpartiet mener den sittende regjeringen ikke tar sin del av ansvaret for at beredskapen i Norge fortsatt er dårlig, det sier Aps Martin Kolberg. I natt leverte Stortingets kontrollkomite sin innstilling til Riksrevisjonens knusende beredskapsrapport.

De rødgrønne får borgerlig beredskapsrefs

Riksrevisjonen slår alarm: – Alvorlige svakheter ved norsk beredskap

CNN: Al-Qaida-leder drept i Jemen

Én av de mektigste sjefene i terrorgruppen Al-Qaida er drept, melder den amerikanske tv-kanalen CNN. Nasser al-Wuhayshi, som er lederen på den arabiske halvøy, skal være drept i et amerikansk droneangrep i Jemen. Angrepet skal ha skjedd sist fredag. Amerikansk etteretning jobber nå med å sjekke om 38-åringen er drept eller ikke, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AP.

CNN: Al-Qaida-leder drept i Jemen

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no