Normal

Dette skjedde i natt

Skuddrama i Malmø, politimann i USA tiltalt for drap og helsesammenslåing ga liten gevinst for pasientene.

9. juni 2015

27 pågrepet i skuddrama i Malmø

To kriminelle gjenger begynte å skyte mot hverandre i bydelen Rosengård i Malmø sent mandag kveld. De 27 personene er nå siktet for drapsforsøk. Det ble skutt både mot og fra leiligheter i et av byggene rundt bakgården, opplyser politiet til avisa Sydsvenskan. Ingen personer er skadet.

Politiets pressetalsmann Nils Norling til Sveriges Radio:

Politimann tiltalt for drap - skjøt åtte skudd mot ubevæpnet svart mann

En politimann er tiltalt for å ha skutt og drept en ubevæpnet svart mann i delstaten Sør-Carolina i USA, melder CNN. Drapet som skjedde i byen Charleston i april har ført til en rekke demonstrasjoner mot politivold mot svarte i flere amerikanske byer. Episoden, som ble filmet av en tildeldig forbipasserende, viser at politimannen skyter åtte skudd i ryggen på mannen som forsøker å løpe unna.

– Gigantsammenslåing gir ikke bedre pasientbehandling

Sammenslåingen av Helse Sør og Helse Øst har ikke gitt bedre behandling av pasienter, det konkluderer Sintef i en fersk rapport ifølge Aftenposten. De tre helseministrene som var sentrale i sammenslåingen, blant annet sittende minister Bent Høie, vil foreløpig ikke kommentere saken. Forskerne har blant annet sett på styrevedtak, økonomi og intervju.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no