NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Tidligere FIFA-topp Chuck Blazer innrømmet korrupsjon i forbindelse med flere VM-turneringer. Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet misbruker kommunetall mener tenketank, mens dødstallet etter båtulykken i Kina fortsetter å stige.

Dette skjedde i natt 4. juni
Foto: Scanpix

FIFA-topp innrømmet korrupsjon

I et vitnemål frigitt av det amerikanske justisdepartementet sier tidligere FIFA-topp Chuck Blazer at han aksepterte en bestikkelse i forbindelse med valget av arrangørnasjon for VM i 1998. Frankrike vant den gang over Marokko i kampen om å være vertsnasjon for mesterskapet. Ifølge britiske Sky Sports oppga også Blazer at han og flere aksepterte bestikkelser i forbindelse med valget av Sør-Afrika som vertsnasjon i 2010.

Mener Horne misbruker kommunetall

Tenketanken Skaperkraft mener tallene som Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet legger fram i flyktningsaken er så feilaktige at de ikke kan brukes. På bakgrunn av diskusjonen om Norge skal ta imot 10.000 syriske flyktninger, ba statsråd Solveig Horne om tilbakemelding på hvor mange flyktninger den enkelte kommune kan bosette i 2015 og 2016. Til Dagsavisen peker lederen av Skaperverk, Filip Rygg, på flere svakhetstegn ved tallene. Blant annet at det er faktiske feiltellinger, og at en kort frist har utelukket svært mange kommuner som dermed ikke blir medregnet. I tillegg blir kommuner som er positive til å ta imot flere, men som ikke har oppgitt konkret antall, ikke regnet med.

Etter at 280 kommuner har svart Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet går det fram at de kan ta imot 2 787 ekstra flyktninger i løpet av 2015 og 2016.

Dødstallet stiger i Kina

Totalt er nå 65 personer funnet omkommet etter båtulykken i Yangtze-elven i Kina. Natt til torsdag ble ytterligere 39 lik hentet ut av den kantrede båten, melder den statlige TV-kanalen CCTV. Kun 14 personer har status som overlevende etter ulykken som kan være Kinas mest dødelige båtkatastrofe på nesten 70 år. Turistbåten med 456 mennesker om bord ble mandag kveld rammet av uvær og kantret i Yangtze-elven i Kina. 377 personer er fortsatt savnet etter ulykken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no