Dette skjedde i natt

To tyske fisketurister ble funnet etter at store letestyrker hadde søkt i hele natt, Politiets Sikkerhetstjeneste har avslørt mellom fem og ti terrorister blant FN-flyktninger, og i USA stanser etterretningsorganisasjonen NSA masseinnsamling av telefondata etter at Senatet ikke klarte å bli enig om ny lov.

Dette skjedde i natt 1. juni 2015
Foto: Scanpix/NRK

Fisketurister funnet etter storaksjon

Kystvakten, redningsskøyten, en losbåt og et redningshelikopter lette i hele natt etter to tyske fisketurister som ble meldt savnet etter at de ikke kom tilbake fra fisketur utenfor Egersund i Rogaland. De ble sist sett i båten klokka 17 søndag ettermiddag. De to mennene er 63 og 74 år gamle. Det var dårlig vær og grov sjø i leteområdet, ifølge letemannskapene.

Les mer her:

Flyktninger til Norge var IS-terrorister

Flere terrorgrupper i Syria har forsøkt å sende terrorister til Norge som kvoteflyktninger. Det sier politiets sikkerhetstjeneste PST til Dagbladet. Nærmere ti personer med tilknytning til terrorgruppen IS og Al Qaida, ble plukket ut av FN som kvoteflyktninger.

USA: Senatet ikke enig om telefonovervåking

I USA stanser etterretningsorganisasjonen NSA masseinnsamlingen av telefondata for vel en time siden. De folkevalgte i Senatet klarte ikke å bli enige om en ny lov som åpner for at innsamlingen fortsetter i de private teleselskapenes regi.

Les mer her:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no