Dette skjedde i natt

Statoil evakuerer personell pga. skogbranner i Canada, israelske fly til angrep på Gaza og kamper nær den norske ambassaden i Kabul i Afghanistan

Morgenpakke

Statoil evakuerer personell i Canada

Statoil har evakuert ikke-essensielt personell fra oljesandprosjektet i Canada på grunn av branner som raser gjennom buskaset i området. En produksjon på rundt 233.000 fat olje per dag er suspendert inntil videre på grunn av risikoen. Ifølge myndighetene i provinsen Alberta er det 70 skogbranner i provinsen. 20 av brannene har brannmannskapene ikke kontroll over. Til sammen 7.000 mennesker er evakuert, og 1.600 brannmenn er satt inn i kampen mot flammene.

Flyangrep mot Gaza

Israelske jagerfly gikk til angrep på Gazastripen i natt etter at en rakett i går ble avfyrt fra Gaza, og inn i Israel. Den israelske gjengjeldelsen var rettet mot militære treningsfelt som tilhører Hamas, ifølge vitner og palestinske sikkerhetsstyrker. Det er ikke meldt at noen er blitt såret i angrepene.

Talibanangrep nær norsk ambassade

Nattens kamper mellom en gruppe væpnede menn og politiet i Kabul i Afghanistan er over, og fire angripere er drept, ifølge de afghanske myndighetene. De sier at angriperne hadde en utskytingsrampe for raketter, maskingevær og en granatkaster. Taliban sier de sto bak angrepet. Kampene foregikk i området der Norges ambassade i Kabul ligger. Alle ansatte ved ambassaden er gjort rede for.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no