NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Det blir ingen togstreik etter at lokførerne i NSB ble enige med ledelsen om pensjonsvilkår. En hodeskalle ble funnet i Bergen, og Lotteritilsynet åpner for å avvikle monopolet til Norsk Tipping.

Dette skjedde natt til 21. mai
Foto: NRK/NTB Scanpix/NSB/Leif J. Olestad

Enighet mellom NSB og lokførerne

Lokførerne i NSB og ledelsen i selskapet ble i natt enige om en avtale, tre timer på overtid. De ansatte krevde bedre pensjonsvilkår, og fikk til slutt en avtale de så seg fornøyd med. Samtidig sitter flygere hos SAS i forhandlinger med ledelsen om en ny tariffavtale. Fristen deres gikk ut ved midnatt, men partene er fortsatt i møter.

Hodeskalle funnet i Bergen

Sent i går kveld ble det funnet noe som antas å være en hodeskalle på Bønes i Bergen. Det var turgåere som oppdaget den, og politiet ble tilkalt. Et stort område ble sperret av, og s hodeskallen til undersøkelse hos rettsmedisinere. Det er foreløpig ukjent om funnet kan knyttes til en kriminell handling.

Åpner for å avvikle Norsk Tippings monopol

Lotteritilsynet åpner for å avvikle spillmonopolet her i landet og gi Norsk Tipping konkurranse fra utenlandske aktører. Tilsynet skriver i en ny rapport at monopolet er den beste løsningen om man klarer å holde utenlandske aktører ute av markedet, men det er man ikke i nærheten av, vedgår tilsynet. Dermed kan likevel den beste løsningen være å åpne opp for konkurransen, slik at utenlandske aktører må rette seg etter krav fra norske myndigheter, skriver Dagens Næringsliv.

Rigmor Aaserud (Ap) som sitter i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget tror ikke det er veien å gå. Snarere tvert imot.

– Jeg mener vi skal holde fast ved det norske monopolet og, heller enn å eksperimentere med det, stramme til, sier Aaserud.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no