Dette skjedde i natt

Nord-Korea nekter FNs generalsekretær Ban Ki-moon innreise i landet. Over 370 båtflyktninger har blitt reddet opp av vannet utenfor kysten av Indonesia, og i Sør-Trøndelag begynte det å brenne i et lyngområde før midnatt.

Dette skjedde natt til 20. mai
Foto: Petter Vidar Vågsvær/NTB Scanpix

Nord-Korea nekter Ban Ki-moon innreise

Nord-Korea har omgjort sin beslutning om å la FNs generalsekretær Ban Ki-moon få besøke industrisonen Kaesong. Landets myndigheter har ikke gitt noen forklaring på hvorfor de nekter Ban Ki-moon innreise, skriver nyhetsbyrået Reuters. Sist en sittende generalsekretær i FN besøkte Nord-Korea var i 1993, da Boutros Boutros-Ghali besøkte landet.

Båtflyktninger reddet

Lokale fiskere skal ha reddet over 370 personer opp av vannet i Malakka-stredet, utenfor kysten av den indonesiske provinsen Aceh. Mange av båtflyktningene er rohyinga-muslimer som flykter fra forfølgelse i Myanmar. Andre flykter fra fattigdom i Bangladesh. Over 1 500 båtflyktninger har blitt tatt i land i Indonesia den siste uken. Myndigheter i Myanmar sa i natt at de er klar til å bistå med humanitær hjelp for båtfolket.

Lyngbrann i Sør-Trøndelag

Et større lyngområde på Frøya i Sør-Trøndelag begynte å brenne i går kveld. Ingen personer kom til skade. Politiet fikk melding om brannen i 22:30-tiden, og brannvesenet fikk kontroll på brannen før midnatt, skriver lokalavisen Hitra-Frøya. Fylkesvei 716 mellom Flatval og Skarsvåg ble stengt som følge av brannen, men åpnet igjen like etter midnatt. Politiet hadde tirsdag kveld ingen teori om hva som kan ha forårsaket brannen.

Rekordbeslag av heroin i New York

Narkotikapolitiet i USA har gjort det største beslaget av heroin noensinne i New York, skriver avisen New York Times. De anslår gateverdien av stoffet til nærmere 380 millioner kroner. Partiet var på over 70 kilo, og ble funnet i en bil i bydelen Bronx. Narkotikaen skal ha blitt smuglet inn i USA fra Mexico, angivelig fra et område som kontrolleres av det såkalte Sinaloa-kartellet. Fire personer er så langt pågrepet i forbindelse med rekordbeslaget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no