Dette skjedde i natt

I Mexico er fem barn pågrepet av politiet, mistenkt for drap på en seks år gammel gutt. Etterforskere har ikke funnet bevis for at ulykkestoget utenfor Philadelphia ble beskutt, og Statoil bør tas av børs, mener skipsreder og offshore-gründer.

Dette skjedde natt til 19. mai
Foto: NTB Scanpix/NRK

Fem barn pågrepet for drap i Mexico

Fem barn i alderen 11 til 15 år er pågrepet i Mexico, mistenkt for å ha steinet, knivstukket og begravd en seks år gammel gutt. Den drepte gutten ble funnet i en grunn grav lørdag, to dager etter at han sist ble sett sammen med en gruppe barn i utkanten av byen Chihuahua, melder nyhetsbyrået AFP.

Kritisk skadd etter russebil-ulykke

En 18 år gammel mann er fraktet til Haukeland universitetssykehus med kritiske skader, etter at en russebil kjørte i en fjellvegg på Stord. De to andre i bilen fikk lettere skader og får behandling ved sykehuset på Stord.

– Vi har fått opplyst at en av passasjerene har vært borti rattet før ulykken. Vedkommende er mistenkt for å ha forstyrret føreren, opplyser politiet til NTB.

En av de tre satt fastklemt etter ulykken.

Fisker omkom i drukningsulykke

En mann i 80-årene omkom etter at båten hans gikk rundt i Åraksfjorden i Setesdalen mandag kveld. Mannen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse etter ulykken, men sykehuset meldte i natt at mannen omkom. Mannens barnebarn var med i båten da ulykken skjedde.

Vil ta Statoil av børs

Statoil bør deles opp og tas av børs. Det mener skipsreder Anne Jorunn Møkster og gründer i offshoreservice Ståle Kyllingstad. Møkster sier til Dagens Næringsliv at Statoil i altfor stor grad styres av kortsiktige mål, som kvartalsresultater. Kyllingstad følger opp og sier børsnoteringen brukes som unnskyldning hver gang Statoil tar en avgjørelse som ikke gavner norsk industri. Nå ber de politikerne ta diskusjonen om hva de vil med Statoil, som eies 67 prosent av staten.

Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. vil ikke kommentere utspillet. Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sier til avisa at det ikke er noen planer om å endre eierskapet i Statoil.

– Selskapet skal drives forretningsmessig med sikte på konkurransemessig avkastning, sier Lien til Dagens Næringsliv.

Ulykkestoget ble ikke beskutt

Etterforskere fra det amerikanske føderale etterforskningsbyrået FBI sier de ikke har funnet bevis for at det ble skutt mot toget som sporet av utenfor Philadelphia i forrige uke, melder ABC News. FBI ble bedt om å etterforske saken etter at en ansatt om bord i toget fortalte at hun hadde hørt på radiosambandet at et annet tog kunne ha blitt skutt mot. Lokomotivføreren sier han ikke husker noe fra ulykken. Etterforskerne utelukker likevel ikke at togets frontrute kan ha blitt truffet av en gjenstand før ulykken.

8 mennesker mistet livet og over 200 ble skadd da toget sporet av utenfor Philadelphia. Toget hadde en hastighet på over 160 kilometer i timen da det sporet av.

Fire av de skadde har nå saksøkt togselskapet Amtrak, blant annet fordi de mener ulykken kunne vært unngått om toget hadde hatt et automatisk system for hastighetsbegrensning, melder nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no