NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Dødstallene fortsetter å stige i Nepal etter jordskjelvkatastrofen lørdag. I Malaysia er tolv menn arrestert mistenkt for terrorplaner og SV vil stanse utplasseringen av norske soldater til Irak.

Dette skjedde i natt 27. april
Foto: Gary Cameron/Audun Braastad / AFP PHOTO/NTB Scanpix

Dødstallene stiger i Nepal

Tallet på omkomne etter jordskjelvet i Nepal lørdag har nå passert 3.200 mennesker, melder offisielle kilder i landet, skriver BBC. Over 6.500 er skadet etter skjelvet.

I tillegg har rundt 90 mennesker mistet livet i nabolandene, inkludert India og Kina. Jordskjelvet i Nepal er det verste i området på over 80 år.

Pågrepet for terrorplaner i Malaysia

Politiet i Malaysia har arrestert tolv personer mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i hovedstaden Kuala Lumpur. De tolv er i alderen 17 til 41 år og skal ha tilknytning til terrorgruppa IS, melder nyhetsbyrået Reuters. Politiet beslagla også eksplosiver da mennene ble arrestert.

Sikkerheten i Kuala Lumpur er kraftig styrket foran toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia som starter i dag.

SV vil trekke tilbake norske soldater

SV vil trekke tilbake det norske militære bidraget som skal utplasseres i Irak for å bistå i kampen mot terrorgruppa IS. Bakgrunnen er flere rapporter fra Amnesty og Human Rights Watch som forteller om overgrep mot sivile begått av regjeringsvennlige sjiamilitser i Irak, skriver Klassekampen.

SV-leder Audun Lysbakken sier at Norge er i ferd med å alliere seg med ekstremister.

De om lag 120 norske soldatene skal reise til Irak i månedsskifte april/mai. De skal trene irakiske og kurdiske soldater.

Kerry møter sin iranske kollega

USAs utenriksminister John Kerry møter sin iranske kollega i New York i dag. Det er første gang de to utenriksministerne møtes etter at partene ble enige i begynnelsen av april om rammene for en atomavtale.

Arbeidet med en endelig avtale om det iranske atomprogrammet må være ferdig innen fristen 30. juni. Sanksjoner mot Iran, forskning og hvordan avtalen skal overvåkes er fortsatt spørsmål partene må bli enige om.

Kerry og Irans utenriksminister Javad Zarif deltar begge på FN-konferansen i New York om ikke-spredning av atomvåpen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no