Dette skjedde i natt

Det borgerlige regjeringssamarbeidet står i fare dersom asylbarnsaken ikke blir løst før Venstre starter sitt landsmøte fredag. I den irakiske byen Tikrit kan opptil 1.700 irakiske soldater ligge begravet i flere titalls massegraver, og i Jemen er minst 74 drept i luftangrepene mot Houthi-militsen.

Dette skjedde i natt 7. april

Asylbarnsaken kan felle regjeringssamarbeidet

Det borgerlige samarbeidet står i fare dersom asylbarnsaken ikke løses før Venstre starter sitt landsmøte fredag. Det mener flere av partiets tillitsvalgte som Dagbladet har snakket med. Venstre mener samarbeidsavtalen ble brutt da justisminister Anders Anundsen ikke klarte å formidle til utlendingsmyndighetene at utsendelse av lengeværende asylbarn ikke lenger skulle prioriteres.

VG skriver at statsminister Erna Solberg i flere uker har jobbet på spreng for å finne en løsning på saken. Solberg vil snart skjære igjennom slik at det borgerlige samarbeidet kan normaliseres, hevder sentrale Høyre-kilder til avisa.

Partilederne Knut Arild Hareide i KrF og Trine Skei Grande i Venstre er ifølge VG dypt bekymret over at regjeringspartiene tok påskeferie uten at asylbarnsaken var løst.

Massegraver funnet i Tikrit

Et titalls massegraver er funnet i den irakiske byen Tikrit etter at byen ble frigjort fra terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Myndighetene i landet frykter å finne likene av opptil 1.700 massakrerte irakiske soldater, melder BBC. Drapene på soldatene fra den tidligere amerikanske Camp Speicher skjedde i juni i fjor. Bilder publisert av IS gikk verden rundt og de har blitt stående som et symbol på terrorgruppas brutale overgrep.

Irakiske regjeringsstyrker klarte sammen med allierte soldater å drive IS ut av byen sist uke. En gruppe rettsmedisinere startet noen dager senere arbeidet med å grave ut likene i massegravene.

Omkom i seilflyulykke i Sverige

En 18 år gammel mann omkom i da et seilfly styrtet i Kiruna-fjellene nord i Sverige. Flygeren reddet seg ved å hoppe ut i fallskjerm like før flyet styrtet. Ifølge SVT fortalte flygeren til den svenske redningssentralen at flyet gikk i stykker mens det var i lufta. Politiet har sperret av ulykkesstedet og vil fortsette undersøkelsene i dag.

FN: Minst 74 barn drept i Jemen

Siden Saudi-Arabia og deres allierte startet luftangrepene mot den sjiamuslimske Houthi-militsen i Jemen for halvannen uke siden, er minst 74 barn drept og 44 såret. Det melder FNs barnefond UNICEF. Organisasjonen mener likevel anslaget er moderat og at det totale antallet barn som er drept er langt høyere. Houthi-militsen har tatt kontroll over hovedstaden Sanaa og store deler av Jemen. Over 100.000 mennesker er drevet på flukt internt i Jemen på grunn av kampene, melder FN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no