NRK Meny
Normal

Det skjedde i natt

Norske piloter frykter alvorlige ulykker pga arbeidsforholdene, luftkvaliteten i Oslo er tidvis så dårlig at den er livsfarlig for utsatte personer og kommunal- og moderniseringsministeren fastslår at Y-blokka skal rives.

17. desember

Frykt for ulykker i luftfarten

Norske piloter frykter alvorlige flyulykker om utviklingen i arbeidsforholdene i luften fortsetter. Norske SAS-flygeres Forening advarer mot at dårlige arbeidsforhold og lange dager vil føre til minst en alvorlig flyulykke i løpet av de neste 24 månedene, skriver Dagsavisen. Yngve Karlsen i SAS-flygernes forening sier dette er en følge av lavprisselskapenes inntog i luftfarten. Når de presser prisene, må de kutte utgifter andre steder. Nå krever SAS-pilotene at et minstekrav bør være faste ansettelser.

Livsfarlig Osloluft

Luftkvaliteten i Oslo er til tider så dårlig at mennesker mer hjerte- og lungeproblemer kan dø etter dager med høy luftforurensning. Det kommer fram i en ny undersøkelse som er gjort av Folkehelseinstituttet, Statens vegvesen og Universitetet i Oslo. Funnene er alvorlige fordi det angår så mange, sier sjefingeniør Pål Rosland i Statens vegvesen til VG. Svevestøv og utslipp av nitrogendioksid er de mest alvorlige kildene til helseskadelig luft.

Sanner: Y-blokka skal rives

Det blir ingen omkamp om Y-blokken i Regjeringskvartalet. Den blir revet, beslutningen er tatt, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Aftenposten. Han avviser dermed at de seks konsulentgruppene som er plukket ut til å forme det nye Regjeringskvartalet, får ta med Y-blokka i sine planer. Studenter ved arkitekthøskolen er blant dem som mener Y-blokka bør bevares. Regjerningen har bestemt at blokka skal rives, men at Høyblokka skal få stå.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no