NRK Meny
Adapt

Det nye regjeringskvartalet

Oppsummert

Team Urbis har tegnet det som blir det nye Regjeringskvartalet. Det er fortsatt lenge igjen til grunnsteinen legges. Stortinget skal behandle byggestart og kostnadsramme i 2019, og byggearbeidet skal etter planen skal begynne i 2020.

 • Krever fast kontorplass

  Nærmere 2.500 ansatte i departementene har skrevet under på en protest mot at de ikke får faste kontorplasser i det nye regjeringskvartalet. De mener også at den vedtatte arealnormen på 23 kvadratmeter per ansatt, er for liten.

 • Regjeringskvartal med treverk

  Treverk skal være et viktig element i det nye regjeringskvartalet. Det har et bredt stortingsflertall bestemt. Eksperter har advart mot å bruke treverk i det nye regjeringskvartalet, fordi betong er mer motstandsdyktig.

 • Avtale for nytt regjeringskvartal

  Statsbygg og arkitektsammenslutningen Team Urbis undertegnet onsdag prosjekteringskontrakten for nytt regjeringskvartal. Det skjedde dagen etter at G8+, som kom på andreplass i konkurransen, ikke ville kreve at prosjektet midlertidig ble stanset.

 • Kontrakten er underskriven

  Statsbygg og Team Urbis skreiv onsdag under kontrakten for det nye regjeringskvartalet. No startar arbeidet med å lage dei endelege teikningane. Det er uvisst kor mykje det nye regjeringskvartalet kjem til å koste.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no