Hopp til innhold
Oversvømmelser i Den dominikanske republikk
Foto: ERIKA SANTELICES / AFP

Den dominikanske republikk

 • Klar ledelse til presidenten i dominikansk valg

  Presidenten i Den dominikanske republikk ligger på nesten 60 prosents oppslutning når godt over en tredel av stemmene er talt opp.

  De foreløpige tallene når 38 prosent av stemmene er talt viser en oppslutning på 59,24 prosent til sittende president Luis Abinader og 26,97 prosent til hovedutfordrer Leonel Fernandez. Det stemmer godt overens med målingene fram mot et valg som i stor grad har vært preget av krisen i det voldsherjede nabolandet Haiti.

  Kontrasten er stor mellom de to landene som deler den karibiske øya Hispaniola. Gjengvold og kaos har preget Haiti i mange måneder, og den ustabile situasjonen langs grensen ble et viktig tema i den dominikanske valgkampen.

  (NTB)

  Luis Abinader (til venstre) lå på forhånd godt an til å bli gjenvalgt i søndagens presidentvalg i Den dominikanske republikk.
  Foto: Matias Delacroix / AP
 • Storm har krevd liv i Den dominikanske republikk

  Den tropiske stormen Franklin har kostet minst ett liv etter å ha nådd land i Den dominikanske republikk. I tillegg er en person savnet.

  Uværet drar med seg store nedbørsmengder, som har ført til jordskred og store oversvømmelser.

  – Befolkningen i Den dominikanske republikk må nå – uten unntak – holde seg innendørs, sier landets beredskapsdirektør Juan Manuel Méndez. (NTB)

  Storm har krevd liv i Den dominikanske republikk
  Foto: Ricardo Hernandez / AP
 • Over to tonn kokain funnet i banankasser i Santo Domingo

  Dominikansk narkopoliti har beslaglagt over to tonn kokain gjemt i en bananforsendelse som var på vei fra Ecuador til Nederland, opplyser myndighetene.

  Beslaget som ble kunngjort lørdag, er det største noensinne i Den dominikanske republikk. Bare hittil i år er det til sammen beslaglagt over fem tonn narkotika i det karibiske landet.

  Funnet av 2.000 kilo kokain ble gjort på Caucedo-terminalen i Boca Chica, som ligger rundt 25 kilometer fra hovedstaden Santo Domingo.

  Operasjonen varte i over ti timer, og myndighetene beslagla 2.188 pakker med det som antas å være kokain, opplyser landets nasjonale direktorat for narkotikakontroll.

  Politiet slo til på bakgrunn av etterretningsarbeid ved terminalen.

  – Med en aktor til stede ble en kjølekonteiner med en bananlast åpnet. Der var det flere hundre pappesker med kokain, sier direktoratet i en pressemelding.

  Konteineren kom fra Ecuador og skulle til Rotterdam i Nederland.

  Det er ikke uvanlig å smugle ulovlige stoffer i fruktleveranser. Torsdag kunngjorde Oslo-politiet norgeshistoriens største kokainbeslag. 800 kilo kokain ble funnet i fruktkasser etter tips fra Tyskland.

  To dager tidligere beslagla tysk politi i delstaten Brandenburg 1.200 kokain i banankasser som tysk politi antar at har kommet fra Sør-Amerika.

  Norsk politi har ingen mistenkte og tror kokainet kan ha blitt feilsendt til Norge.

  I februar opplyste politiet i Ecuador at de hadde beslaglagt 8,8 tonn kokain som var på vei til Belgia i en konteiner med banankasser.

  (©NTB)

 • Miljøvernministeren i Den dominikanske republikk drept

  Miljøministeren i Den dominikanske republikk, Orlando Jorge Mera, ble mandag skutt og drept under et møte i departementet, opplyser offisielle kilder.

  Ifølge kildene stormet en væpnet mann inn på det ukentlige møtet i departementet og skjøt og drepte 55 år gamle Mera.

  Politiet rykket straks inn, men gjerningsmannen skal ha barrikadert seg inne i bygningen, ifølge lokale medier. (NTB)

 • Ni døde i flyulykke i Karibia

  Ni personer om bord på et privatfly døde under en nødlanding i Den dominikanske republikk onsdag.

  Flyet styrtet under et forsøk på en nødlanding på flyplassen Las Americas i hovedstaden Santo Domingo, opplyser flyets eierselskap Helidosa.

  Helidosa beklager den tragiske ulykken der alle om bord, sju passasjerer og en besetning på to, mistet livet. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no