Demonstrasjon i Chemnitz
Foto: Jens Meyer / AP

Demonstrasjoner i Tyskland

Oppsummert

Flere antiislamske demonstrasjoner har funnet sted i den tyske byen Chemnitz etter at en tysker ble drept i en slåsskamp. To asylsøkere er arrestert, mistenkt for drapet.

 • Titusenvis demonstrerte i Berlin

  Flere organisasjoner sto bak dagens demonstrasjon, blant dem støttegrupper for flyktninger og homofiles rettigheter og muslimske organisasjoner. Parolen de samlet seg rundt, handlet om «solidaritet framfor eksklusjon, for et åpent og fritt samfunn».

 • Store demonstrasjoner i Köthen

  Over 1.000 innvandringsmotstandere marsjerte i byen Köthen i protest mot Tysklands innvandringspolitikk. Demonstrantene var omringet av like mange politifolk. Protestmarsjen fra ytre høyre tiltrakk seg rundt 500 motdemonstranter.

 • Over 1.000 politifolk satt inn

  Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland er satt inn i den østtyske byen Köthen, der innvandringsmotstandere har planlagt en ny demonstrasjon. Demonstrasjonen søndag kveld er den siste av en rekke ytre høyre-marsjer øst i Tyskland.

 • Afghanere pågrepet i Tyskland

  To afghanere er pågrepet etter at en tysker døde etter en slåsskamp i byen Kothen. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen døde av hjertesvikt, men det fryktes nye sammenstøt mellom innvandringsmotstandere og motdemonstranter i Tyskland.

 • Ny demonstrasjon i Chemnitz

  Over 1000 høgreekstreme demonstrantar samla seg i kveld på nytt i den austtyske byen Chemnitz. Hittil har alt gått roleg føre seg. Demonstrantane ropar «tryggleik for Chemnitz» og «Vi er folket».

Tyskland pressekonferanse om razzia, innenriksminister Thomas de Maziere

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no