NRK Meny
Istanbul Tyrkia
Foto: MURAD SEZER / Reuters

Demonstrasjoner i Tyrkia

Oppsummert

Demonstranter trosset forbudet mot å markere arbeidernes dag i Istanbul i Tyrkia, og flere hundre fra opprørspolitiet rykket inn for å spre dem. Det siste året har Taksim-plassen vært sentrum for en rekke store demonstrasjoner mot regjeringa.

 • Stanset 1. mai-markering i Tyrkia

  Tyrkisk politi har tatt i bruk tåregass mot 1. mai-demonstranter i Istanbul sentrum. Hundrevis har forsøkt å ta seg inn på Taksimplassen, hvor politiet på forhånd har forbudt markeringer. Flere demonstranter er anholdt, viser bilder fra TV-kanalen CNN Turk.

 • Demonstrasjon i Istanbul

  Det er voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i den tyrkiske storbyen Istanbul. Demonstranter kaster brannbomber på politiet, som svarer med tåregass og gummikuler.

 • – Frikjenner Gezi Park-aktivister

  En gruppe aktivister som sto tiltalt for å ha organisert demonstrasjonene i Istanbul sommeren 2013, er frikjent. De 26 personene er med i en gruppe kalt Taksim Solidaritet og var tiltalt for å ha tilhørt en kriminell organisasjon.

 • Erdogan møtt med protest og hyllest

  Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan besøkte i dag Frankrike og ble møtt både av tyrkiske demonstranter og tilhengere. Det har vært store protester i Tyrkia mot statsministeren det siste året.

  Laster Twitter-innhold
 • Demonstrasjoner i Tyrkia

  En person er skadet etter tyrkisk politi brukte tåregass mot demonstranter. i et nabolag i Istanbul. Det er ikke kjent hva årsaken til demonstrasjonen var, skriver Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no