Demonstrasjon i Paris
Foto: LOIC VENANCE / AFP

Demonstrasjoner i Frankrike

Oppsummert

Arbeidslivsreformene den franske regjeringen vil innføre, har utløst store demonstrasjoner fra fagbevegelsen og studentene i landet.

 • Nye protester i Frankrike

  Franske fagforeninger legger inn et siste forsøk på å blokkere den nye arbeidsloven i Frankrike med massedemonstrasjoner i Paris og andre store byer. Titusenvis marsjerte i gatene, melder AP. Dette er den fjortende demonstrasjonen på et halvt år.

 • Ti arrestert etter Paris-protester

  Demonstrasjonene mot arbeidslivsreformene fortsetter i Paris. Natt til lørdag meldes det om enda mer uro. Ti personer har blitt arrestert og fire offiserer lettere skadd etter voldsepisoder og påtenning av biler, opplyser lokale myndigheter til AFP.

 • Trumfer frem omstridt arbeidsreform

  Den franske statsministeren Manuel Valls trumfer gjennom en omstridt arbeidslivsreform uten avstemning i nasjonalforsamlingen ved å ta i bruk en artikkel i grunnloven. Det melder AP.

 • 85 arrestert under protest i Paris

  Politiet arresterte 85 personer i forkant av torsdagens protestmarsj i Paris mot Frankrikes arbeidsreformer, hovedsakelig for å bære gjenstander som kan brukes som prosjektiler, sier myndighetene til AFP.

Om lag 100 personer brøt ut av en ellers fredelig demonstrasjon i Paris. Politiet svarte med tåregass. Ni personer er arrestert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no