NRK Meny

Demonstrasjoner i Brasil

 • Demonstrasjoner i Brasil

  Flere hundre tusen mennesker samlet seg i byer over hele Brasil for å demonstrere mot president Dilma Rousseff. De gir henne skylden for en større korrupsjonsskandale og for økonomisk nedgang i landet den siste tiden, og krever at hun går av eller stilles for riksrett.

 • Over 500.000 demonstrerte i Brasil

  Hundretusener demonstrerte søndag i Brasils gater for å kreve president Dilma Rousseffs avgang. I over 100 byer samlet demonstrantene seg og ropte ut med Dilma og korrupt regjering, melder AFP.

 • 10-åring skutt av politiet i Rio

  Flere hundre innbyggere demonsterte søndag i Rio de Janeiro i Brasil etter at en 10-åring ble skutt av politiet lørdag. Gutten var hjemme da han ble rammet i skuddveksling mellom politiet og gjengkriminelle i Alemao-bydelen.

  Demonstrasjon for barn som er drept av politiet i Brasil
  Foto: Silvia Izquierdo / Ap
 • Demonstrasjon i Brasil mot økte billettpriser

  I Rio de Janeiros hovedtogstasjon var det torsdag demonstrasjon mot at billettprisen økes med 10 cent fra 8. februar. Demonstrantene sang på parolen «Hopp på, det er gratis».

  Demonstrasjon mot økte billettpriser
Demonstrasjon mot økte billettpriser
Ni mennesker er drept i skyting i et slumområde nær flyplassen ved storbyen Rio de Janeiro i Brasil. Blant de drepte er en politimann, opplyser myndighetene i landet.
Titusener av brasilianere protesterte også lørdag mot pengebruken på fotball-VM.
Verken FIFA eller myndighetene i Brasil har på noe tidspunkt diskutert å avlyse Confederations cup. Det sier FIFA-talsmann Pekka Odriozola.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no