Ødeleggelser etter demningsbrudd i Brasil
Foto: Bruno Correia / AP

Demning brast i Brasil

Oppsummert

270 mennesker omkom da en demning brast i delstaten Minas Gerais i Brasil 25. januar. 12 millioner kubikkmeter slam oversvømmet et stort område. Gruveselskapet Vale som eide demningen, har fått store bøter.

 • 270 døde i varslet damkollaps

  Det brasilianske gruveselskapet Vale som eide demningen som brast og drepte 270 mennesker i januar, skjulte faresignaler om dammens tilstand. Det er konklusjonen i en granskingsrapport som ble lagt fram tirsdag, melder AFP.

  Likhund leter etter omkomne etter demningsbruddet i Minas Gerais i Brasil i januar.
  Foto: DOUGLAS MAGNO / AGP/NTB Scanpix
 • Demning var godkjent av tysk firma

  Demningen som kollapset i Brasil for et halvt år siden, var godkjent av et tysk selskap. Ifølge BBC skal flere ansatte i selskapet ha varslet om at demningen kunne briste, lenge før den faktisk gjorde det. Over 300 mennesker døde i kollapsen.

 • Frykter ny demning skal kollapse

  Den brasilianske gruvegiganten Vale i Brasil har evakuert 200 personer av frykt for at en demning full av gruveslam kan bryte sammen. For tre uker siden omkom minst 166 personer da en annen av Vales demninger brøt sammen.

 • 134 omkomne funnet i Brasil

  Tallet på omkomne etter at en demning brast i delstaten Minas Gerais i Brasil for 12 dager siden, er oppe i 134, bekrefter myndighetene. 199 er fortsatt savnet i gjørmehavet som oversvømmet byen Brumadinho.

 • Forventer å finne flere døde

  Antall døde etter at en demning brast i Brasil 25. januar er nå oppjustert til 121, ifølge redningsfolk. De forventer at tallet vil stige enda mer da 226 personer fortsatt er savnet og det ikke er funnet overlevende siden dagen etter gjørmeskredet.

  Ødelagte hus etter demningskollaps i Brasil
  Foto: Leo Drumond / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no